Samenwerking tussen LUTEC en Voscon V.B.S. B.V
18 maart 2021

Samenwerking tussen LUTEC en Voscon V.B.S. B.V

Samenwerking tussen LUTEC luchttechniek en Voscon V.B.S. B.V. Voscon maakt voor de werkplaats al enkele jaren gebruik van de LUTEC opmengunit type FM100 Airbox gecombineerd met wandventilatoren.

Ga terug naar het overzicht

 

Voscon V.B.S. B.V. uit Vlaardingen is een metaalbewerkingsbedrijf dat actief is in de productie van o.a. metaalconstructies voor bouwwerken en machines, maatwerk containers, buitentrappen en toegangsluiken. Onder de slogan “Wat hebben we niet van metaal gebouwd?” Biedt het bedrijf een zeer breed spectrum aan producten en diensten.  Het ontwerp, de productie, montage en onderhoud van al deze producten voert Voscon allemaal zelf uit onder één dak.

 

Metaalbewerkingen veroorzaken vervuilende en schadelijke stoffen

Het mag duidelijk zijn dat bij zo’n groot aanbod aan diversiteit in producten, ook veel verschillende metaalbewerkingen worden uitgevoerd. In de enorme werkplaats worden metaalbewerkingen uitgevoerd als lassen, verspanen en divers plaatwerk. Deze activiteiten leiden onvermijdelijk tot de uitstoot van lasrook, metaalspanen en -gassen in de lucht.

Voor een bedrijf dat gericht is op een continue verbetering, óók op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu, is het dus van groot belang om voorzieningen te treffen voor een gezond werkklimaat in de productieruimte.

 

Afzuiging van vervuilende en schadelijke rook en gassen uit productieruimte

Voscon maakt voor de werkplaats al enkele jaren gebruik van de LUTEC opmengunit type FM100 Airbox gecombineerd met wandventilatoren. Via het proces van opmengen wordt verontreinigde lucht uit de werkruimte afgezogen en gefilterd. De gefilterde lucht wordt vervolgens weer teruggeblazen de ruimte in, precies op de hoogte waar de deken van verontreinigde lucht zich bevindt. Door het gebruik van de wandventilatoren voeren we de gassen die vrijkomen bij het lassen af en zorgen we er tegelijkertijd voor dat er verse lucht de ruimte binnenkomt. Hierdoor daalt de gemiddelde vervuilingsgraad. 

Op deze wijze zorgt het klimaatsysteem er dus voor dat lasrook en overige vervuiling die vrijkomt bij de werkzaamheden weg gefilterd worden.

 

Uitbreiding werkzaamheden vraagt extra aandacht voor werkomstandigheden medewerkers

Deze klimaatinstallatie heeft ervoor gezorgd dat er binnen de productieruimte een prettig werkklimaat is ontstaan. Nu het bedrijf te maken kreeg met een groei in productie en er dus extra veel werkzaamheden plaatsvinden in de werkplaats, was een uitbreiding van het luchtbehandelingssysteem noodzakelijk.

Vanwege de goede ervaringen die het bedrijf had met LUTEC Luchttechniek, is onlangs een uitbreiding gedaan in de installatie om het werkklimaat ook bij de toegenomen hoeveelheid werkzaamheden aangenamer en gezonder te houden. Door het modulaire systeem is uitbreiding met extra modules geen enkel probleem, dus een extra opmengunit type FM100 airbox en enkele extra ventilatoren waren zó geplaatst.

 

Resultaat: een gezonder en aangenamer werkklimaat

Voscon zelf merkt duidelijk dat er met de LUTEC installaties een prettiger en gezonder werkklimaat heerst in de productiehal. Ook de algemene metingen tijdens een onaangekondigd bezoek van de milieudienst pakten gunstig uit. Daarbij geldt overigens een toegestane norm van 1 mg/m3 concentratie vervuilende stof (gemiddeld over acht uur gemeten).

 

Weer een tevreden klant die klaar is voor de toekomst en optimale omstandigheden creëert voor haar personeel.

 

Meer weten over onze opmengsystemen?