Besturingstechniek
Besturingstechniek

Innovatieve PLC's voor betrouwbare klimaatinstallaties

De besturing van uw klimaatinstallatie

Alle door LUTEC geleverde installaties worden voorzien van Siemens PLC’s (programmable logic controller) met intelligente en betrouwbare software. Deze software wordt volledig op maat ingericht, om de voor uw situatie meest optimale werking te garanderen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende functionaliteiten:

  • Het aansturen van de afzuigventilator(en).
  • Het aansturen van de toevoerventilator(en).
  • Het aansturen van de kleppen in de luchtbehandelingssecties.
  • Het bewaken van filtervervuilingen.
  • Het meten van de druk en temperaturen
  • Het aansturen van warmtepompen
  • Communicatie met gebouwbeheersystemen / SCADA

Systeem engineering

LUTEC beschikt over een eigen engineeringsafdeling met experts op het gebied van elektro- en besturingstechniek. Zij maken de ontwerpen en bouwen de besturingskasten.

Van en voor hoge kwaliteit

De besturingskast wordt gemaakt uit plaatstaal of RVS en is compleet bedraad, getest en voorzien van passende kastventilatie. De besturingskast wordt getekend in Eplan P8 en gebaseerd op een specifiek voor uw installatie ontwikkelde Process & Installation Diagram (P&ID).

U bent altijd in control!

Met behulp van web-based applicaties en visuele HMI-schermen (touchscreen met ingebouwde processor) leveren wij u de gewenste data. En u beschikt via een app op uw telefoon of door automatische berichtgeving altijd over de juiste real-time informatie. 

Het toepassen van Siemens PLC’s maakt dat bij LUTEC de kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit hoger ligt dan bij andere klimaatoplossingen.

Flexibiliteit en service

De PLC’s in onze installaties worden geprogrammeerd in Siemens Tia Portal. Zodoende is de software in eigen beheer van LUTEC Luchttechniek ontwikkeld. Hiermee bent u verzekerd van een optimale flexibiliteit en serviceverlening. De functionaliteit van de software is erop gericht om de LUTEC installaties op intelligente wijze aan te sturen en duurzaam te laten functioneren. Energiebesparing is hierbij een belangrijk speerpunt.

Flexibiliteit en service

Klaar voor de toekomst

De processen in onze installaties worden aangestuurd en bewaakt door de intelligente besturingssystemen van LUTEC in combinatie met slimme industriële sensoren. Daarmee garanderen wij u een hoge mate van continuïteit.

Naast een hoge betrouwbaarheid profiteert u bovendien van duurzaamheid dankzij de procesoptimalisatie, energiebesparing en hernieuwbare energie. Onze automatiseringsafdeling is in staat om via de meest gangbare protocollen informatie beschikbaar te stellen en uit te wisselen met uw eigen systemen. Zo wordt uw klimaatsysteem of ontstoffingsoplossing onderdeel van het proces. De mate van vervuiling binnen de productielocatie wordt continu gemeten en gekoppeld aan het energieverbruik.

Klaar voor de toekomst

Voor industriële omgevingen

LUTEC kiest bewust voor hard- en software die technisch volledig geïntegreerd en geoptimaliseerd kan worden voor productieomgevingen. Een keuze die past bij de kwaliteit waar wij continu naar streven.