Heudra

Heudra Metaalbewerking B.V. te Ochten.

CNC bewerkingsfabriek Heudra Metaalbewerking B.V. te Ochten

Metaalbewerkingsbedrijf Heudra levert maatwerk in draai en/of freeswerk. Ze hebben een groot machinepark, waar kleinere en grotere series of massaproductie mee opgestart kunnen worden.

Heudra richt zich op onder andere de voedingsmiddelenindustrie, transportsector of andere industriële bedrijven.

Dit doen ze met korte levertijden door middel van een modern gerobotiseerd en geautomatiseerd machinepark van zo'n 42 machines gecombineerd met een professioneel en enthousiast team en veel vakkennis.

CNC bewerkingsfabriek Heudra Metaalbewerking B.V. te Ochten

Verhoging luchtkwaliteit en verbetering arbeidsomstandigheden medewerkers

In de metaalindustrie hebben bedrijven die veel CNC-bewerkingen uitvoeren te maken met twee grote uitdagingen: goede luchtkwaliteit en efficiënte warmteafvoer in de productieruimtes.

Heudra heeft de laatste jaren volop geïnvesteerd in uitbreiding op het moderne machinepark. Door de groei in opgestelde machines volstond de bestaande installatie voor filtering en ventilatie van de productieruimten niet meer voldoende.

Zoals de directie van Heudra hoge eisen aan kwaliteit en product stelt, moest deze lijn ook worden doorgetrokken naar de luchtkwaliteit en de  arbeidsomstandigheden. De belangrijkste wensen waren het verhogen van de luchtkwaliteit door het verminderen van de dampen en het afvoeren van de warmte uit de CNC productiehallen.

Verhoging luchtkwaliteit en verbetering arbeidsomstandigheden medewerkers

Realisatie: een perfect binnenklimaat

Voor beide productieruimtes is een Luchtbehandelingskast met filtering, verwarming en adiabatische koeling geplaatst in combinatie met Airsocks en Dakkappen. In totaal wordt er 50.000m3/h aan schone lucht ingebracht.

's Winters wordt de ruimte verwarmd en gefilterd met een klein aandeel verse buitenlucht. Voorheen werd er in dit soort fabrieken geventileerd met buitenlucht waardoor er veel verwarmingsvermogen nodig is om de fabriek behaaglijk en schoon te houden. Met het huidige systeem wordt er fors bespaard op de gebruikerskosten en de omgeving wordt niet onnodig belast met emissie.

's Zomers wordt er gekoeld met behulp van adiabatische koeling. De opwarming van de ruimte door het grote geïnstalleerde vermogen van het machinepark wordt beperkt tot het overeengekomen maximum. Zo heeft de warmte geen invloed meer op de productiviteit en de veroudering van de elektrische componenten.

Speciale wensen: De Airsocks zijn in de kleur van de spanten geleverd, evenals het leidingwerk binnen. Het geheel ziet er prachtig uit!

Realisatie: een perfect binnenklimaat

Bedankt!

Het LUTEC-team dankt Heudra Metaalbewerking B.V. voor de prettige en voorspoedige samenwerking en wenst hen veel prettige werkuren met schone lucht toe!

Actief in de metaalindustrie?

Bent u actief in de metaalindustrie en staat u voor uitdagingen op het gebied van klimaatbeheersing of ontstoffing? Of heeft u speciale wensen?

Onze adviseurs helpen u graag met een advies op maat!

Actief in de metaalindustrie?