Heudra

Heudra Metaalbewerking B.V. te Ochten.

Projectcase CNC bewerkingsfabriek: Heudra Metaalbewerking B.V. te Ochten.

Metaalbewerkingsbedrijf Heudra levert maatwerk in draai en/of freeswerk. Ze hebben een groot machinepark, waar kleinere en grotere series of massaproductie mee opgestart kunnen worden.

Ze richtten zich op onder andere de voedingsmiddelenindustrie, transportsector of andere industriële bedrijven.

Dit doen ze met korte levertijden door middel van een modern gerobotiseerd en geautomatiseerd machinepark van ca. 42 machines en dit gecombineerd met een professioneel en enthousiast team en veel vakkennis.

Projectcase CNC bewerkingsfabriek: Heudra Metaalbewerking B.V. te Ochten.

Project: verhoging luchtkwaliteit en verbetering arbeidsomstandigheden medewerkers.

Verhogen luchtkwaliteit en afvoer warme in productieruimten CNC.

Binnen de metaalindustrie hebben bedrijven die veel van de CNC-bewerkingen uitvoeren, te maken met twee grote uitdagingen: goede luchtkwaliteit en efficiënte warmteafvoer in de productieruimtes.

Binnen Heudra is er de laatste jaren volop geïnvesteerd in uitbreiding op het moderne machinepark. Door de groei in opgestelde machines volstond de bestaande installatie voor filtering en ventilatie van de productieruimten niet meer voldoende.

Zoals de directie van Heudra hoge eisen aan kwaliteit en product stelt moest deze lijn ook worden doorgetrokken in de luchtkwaliteit en arbeidsomstandigheden.
De belangrijkste wensen waren het verminderen van de dampen en warmte in de productiehal.

Project: verhoging luchtkwaliteit en verbetering arbeidsomstandigheden medewerkers.

Realisatie

Voor beide productieruimtes is een Luchtbehandelingskast met filtering, verwarming en adiabatische koeling geplaatst in combinatie met Airsocks en Dakkappen. In totaal wordt er per uur 50.000m3/h aan schone lucht ingebracht.

In de winter wordt er op basis van de ingestelde ruimtetemperatuur verwarmd en gefilterd met een klein aandeel verse buitenlucht.
Voorheen werd in dit soort fabrieken geventileerd met buitenlucht waardoor er veel verwarmingsvermogen nodig is om de fabriek behaaglijk en schoon te houden. Middels het huidige systeem zal hierdoor fors bespaard worden op de gebruikerskosten en wordt de omgeving niet onnodig belast met emissie.

In de zomer wordt gebruik gemaakt van adiabatische koeling. Hiermee wordt de opwarming van de ruimte door het grote geïnstalleerde vermogen van machinepark beperkt tot een overeengekomen maximum. Door enerzijds schone lucht en de gekoelde ruimte wordt de kans op arbeidsongevallen beperkt en tevens heeft de warmte geen invloed meer op de productiviteit en veroudering van de elektrische componenten.

Speciale wensen:
De Airsocks moesten in kleur van de spanten worden geleverd, evenals het leidingwerk binnen. Het geheel ziet er prachtig uit!

Realisatie

Bedankt!

Het LUTEC Luchttechniek team dankt Heudra voor de prettige en voorspoedige samenwerking en wenst hen veel prettige werkuren met schone lucht toe!

Actief in de metaalindustrie?

Bent u actief in de metaalindustrie en staat u voor uitdagingen op het gebied van klimaatbeheersing of heeft u speciale wensen? Onze adviseurs helpen u graag met een advies op maat!

Actief in de metaalindustrie?