Klimaattechniek binnen de grafische industrie

Net als elke specifieke branche kent ook de grafische industrie haar eigen problematiek op het gebied van het binnenklimaat. Het niet onder controle hebben van de temperatuur en de luchtvochtigheid is hier een veelgehoorde klacht. Maar ook een slechte luchtkwaliteit door vervuiling met dampen en olienevel kenmerkt deze sector.

Producten, machines en medewerkers ondervinden er uiteraard hinder van. Met de juiste aandacht voor het binnenklimaat zijn de problemen echter goed aan te pakken. Met oplossingen als gerichte afzuiging, effectieve filtering en uitgekiende ventilatie is in alle gevallen een goed werkklimaat te creëren. Een omgeving waar uw medewerkers een prettige klimaatbeleving ervaren en uw producten in optimale conditie blijven.

Als specialist op het gebied van lucht- en klimaattechniek heeft LUTEC ook binnen de grafische industrie haar sporen reeds verdiend. Wij helpen ook uw organisatie graag naar een verbeterd binnenklimaat.

Oplossingen voor optimale luchtkwaliteit binnen de grafische sector

Op maat gesneden aanpak voor uw optimale binnenklimaat

Hoe realiseren wij een optimaal binnenklimaat? Door eerst goed de bestaande situatie in kaart te brengen.

  • Waar zitten de knelpunten?
  • Is er gebrek aan frisse lucht?
  • Leiden de productieprocessen tot overmatige hitte in de ruimte?
  • Heerst er vervuilde lucht door stof, dampen, gassen of ander vuil?
  • Wordt er wel geventileerd maar leidt dit weer tot overlast door tocht?

LUTEC levert geen standaard oplossingen maar werkt projectgericht. Samen met u nemen wij de mogelijkheden voor verbetering door. Daarbij adviseren wij graag over slimme en duurzame toepassingen. Op welke wijze overmatige hitte het best bestreden kan worden. Over de juiste toevoer van schone en frisse ventilatielucht, over optimale luchtcirculatie zonder tocht en van de juiste temperatuur. Over de gewenste luchtvochtigheid in elke ruimte. En over warmteterugwinning (WTW) waardoor u bespaart op uw energiekosten.

Op maat gesneden aanpak voor uw optimale binnenklimaat

Uw klimaatinstallatie als langdurige oplossing

Na inventarisatie van de bestaande situatie en uw wensen voor verbetering van het binnenklimaat, gaan onze engineers voor u aan de slag. De plannen worden netjes uitgewerkt en voorzien van heldere 3-D tekeningen. Na overeenstemming verzorgen onze eigen productie- en montageteams de totale installatie.

Duurzaamheid is een belangrijk element in onze oplossingen. Maar duurzaamheid vinden wij net zo belangrijk in de relatie met onze klanten. Dus houdt het contact met u niet op na oplevering van de klimaattechnische installatie. Onze service- en onderhoudsdienst blijft voor u beschikbaar om de installatie in optimale conditie te houden.  Direct na de oplevering, maar ook in de jaren daarna. Bij voorbeeld bij wijzigingen binnen uw organisatie die van invloed zijn op het binnenklimaat. Alleen zo bereiken we met u het best haalbare resultaat!

Uw klimaatinstallatie als langdurige oplossing

Projecten klimaattechniek binnen de grafische industrie

Onze klanten in de grafische industrie

Vragen? Neem contact op.

Vragen? Neem contact op.

Bel  0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact