Shapeways

Stofafzuiging bij 3-D printen

Bij het printen van 3D objecten komt fijnstof vrij. Dit stof dient op een juiste wijze afgezogen te kunnen worden. Hiervoor leverde LUTEC een speciale ontstoffingscabine en diverse afzuigarmen. De gehele installatie is gebouwd conform de ATEX voorschriften aangaande explosieveiligheid.

Afzuigen van fijnstof bij 3D-printen

Het afgezogen fijnstof wordt opgevangen in een centraal opgestelde filtereenheid. In verband met het mogelijke explosiegevaar van het stof is een ATEX filter ingezet met speciale drukontlasting. Het betreft hier een binnen-opstelling die voorzien is van een vlamdover. 

Afzuigen van fijnstof bij 3D-printen

Gefilterde lucht voor een schone productieomgeving

De gefilterde lucht wordt weer teruggevoerd naar de productieruimte, om onbalans in de geconditioneerde lucht te voorkomen. De uittredende zijde en intrede van het filter zijn eveneens voorzien van de juiste veiligheidsmaatregelen ter voorkoming van explosies. 

Door toepassing van gerichte bronafzuiging op de diverse punten in de fabriek, wordt deze schoongehouden van stof. De medewerkers zijn content met het gemak waarmee de afzuigvoorzieningen bediend kunnen worden.

"De krachtige bronafzuiging zorgt ervoor dat de medewerkers niet meer in het stof staan te werken. Deze voorziening, in combinatie met onze afzuigcabine, houdt de rest van de fabriek vrij van stof.

Ik ben dan ook erg tevreden met de door LUTEC geboden service en het bereikte resultaat."

Johan Siekmans, Shapeways

Toegepaste oplossingen

Deze case hebben wij mede kunnen realiseren door een combinatie van onderstaande oplossingen:

Ontstoffing

Ontstoffing

Bekijk oplossing
Afzuigen van dampen

Afzuigen van dampen

Bekijk oplossing
Industriële koeling

Industriële koeling

Bekijk oplossing

Gerelateerde projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen over dit project of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact