Goorsenberg

Dankzij nieuw klimaatsysteem dubbele winst voor Fijnmechanische Industrie Goorsenberg

Het bieden van een optimaal werkklimaat aan de medewerkers is de investering in het nieuwe klimaatsysteem al dubbel en dwars waard. Maar het feit dat het systeem óók op duurzame wijze koelt - namelijk door de verdamping van vocht -, is met het oog op de toekomst een fijne gedachte.

In Nijmegen worden fijnmechanische onderdelen en samenstellingen voor machines gereedschappen en instrumenten gemaakt voor onder meer de medische sector, textielindustrie, petro-chemie, semi-conductorindustrie en de apparatenbouw.

Van prototype tot serieproductie; bij Fijnmechanische Industrie Goorsenberg kunt u terecht voor hoge kwaliteit maatwerk op het gebied van alle verspanende bewerkingen (CNC frezen, CNC draaien en slijpen). Draai- en freesproducten worden gemaakt van RVS, staal, aluminium, koper, brons, messing en diverse kunststoffen.

Enthousiast vertelt directeur Eric Goorsenberg over de speciale maatwerkproducten die Goorsenberg produceert. “Onze producten vormen vaak de kern van de machine van de klant. Zo dragen we bij aan het succes van onze klanten. Daar ben ik trots op.”

Duurzame toekomst

Naast de uitbreiding van de productieruimte met ruim 1.000 m2 extra productiehal én het machinepark, heeft Goorsenberg ook geïnvesteerd in een nieuw klimaatsysteem. Hiermee wordt voor de medewerkers een optimaal werkklimaat gerealiseerd en draagt Fijnmechanische Industrie Goorsenberg zijn steentje bij aan een duurzame toekomst.

Warm en zwetend een machine bedienen in de zomer of de dag beginnen in een ijskoude productiehal is nu verleden tijd bij Goorsenberg. De productieruimtes zijn namelijk voorzien van een nieuwe klimaatinstallatie van LUTEC Luchttechniek waarmee het in het hele bedrijf altijd een aangename 21 graden is. Zelfs tijdens een warme zomer of koude winter.

Duurzame toekomst

De beste omstandigheden

Maar dat niet alleen. Naast een aangename temperatuur zorgt het klimaatsysteem voor een constante toevoer van 100% frisse en verse lucht én worden nevel en stofdeeltjes uit de lucht verwijderd. De medewerkers van Goorsenberg kunnen hierdoor onder de beste omstandigheden hun werk uitvoeren.

De beste omstandigheden

Dubbele winst

Het bieden van een optimaal werkklimaat aan de medewerkers is de investering in het nieuwe klimaatsysteem al dubbel en dwars waard. Maar het feit dat het systeem óók op duurzame wijze koelt - namelijk door de verdamping van vocht -, is met het oog op de toekomst een fijne gedachte.

Dubbele winst

50% besparing

Zeker met de huidige energietarieven is het zeer verantwoord om te investeren in een klimaatinstallatie. Fijnmechanische Industrie Goorsenberg bespaart dankzij de indirect adiabatische koeling 50% op de energiekosten.

Dit duurzame koelconcept is gebaseerd op koelen met water (adiabatische bevochtiging) en wordt, om tot optimale omstandigheden te komen, aangevuld met een warmtepomp.

Naast de hoogste effectiviteit in de zomerperiode heeft dit systeem als groot voordeel dat het ventilatievolume ’s winters niet gereduceerd hoeft te worden. Zo wordt er 365 dagen per jaar de beste luchtkwaliteit gerealiseerd.

Meer weten over (indirect) adiabatische koeling? Lees hier verder: Duurzame koeling, optimale ventilatie en van het gas af. | Lutec Luchttechniek BV

50% besparing

Stil en op afstand te bedienen

Eric Goorsenberg is zeer tevreden over de samenwerking met LUTEC Luchttechniek. “Niet voor niets werk ik in de fijnmechanica; ik ben van de details. En als er dan op iedere vraag die ik stel, een duidelijke uitleg en onderbouwing gegeven kan worden, dan heb ik er vertrouwen in.

Dat vertrouwen was overigens meer dan terecht. De klimaatinstallatie werkt naar volle tevredenheid en maakt bovendien veel minder geluid dan de vorige klimaatinstallatie. Het nieuwe systeem is stiller dankzij minder resonantie.

Een leuke bijkomstigheid is dat we de klimaatinstallatie met een app op afstand kunnen inlezen en bedienen. Zo hebben we direct inzicht, kunnen we de klimaatinstallatie efficiënt aansturen en zijn we altijd in control.”

Stil en op afstand te bedienen

Intelligente besturing van uw klimaatinstallatie

Meer weten over remote control? Lees hier verder: Systeemintegratie voor inzicht in processtromen | LUTEC BV

Intelligente besturing van uw klimaatinstallatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van (indirect) adiabatische koeling voor uw productielocatie? Onze adviseurs staan u graag te woord! U kunt ons bereiken op 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ook een advies op maat voor uw project?

Gerelateerde projecten