MX3D

Robot- en lasrookafzuiging bij metaal 3D printen

Grote objecten in metaal 3D kunnen printen: een nieuwe industrie met een grote impact. Het bedrijf MX3D heeft hierin een duidelijke missie: de voordelen van 3D metaal printen introduceren. In nauwe samenwerking met wereldwijde industriële partners creëren de software ingenieurs intelligente, robuuste en eenvoudig te gebruiken robot-additief productietechnologie. Hiermee kunnen gebruikers daadwerkelijk grote objecten in metaal 3D printen.

Afzuiging lasrook in productieruimte robots

In haar voormalige onderkomen op de NDSM-werf in Amsterdam werd MX3D beperkt in haar ontwikkeling. Om deze reden is er een nieuwe locatie betrokken.

Op deze nieuwe locatie wordt de werkplaats ingericht met een toenemend aantal robots. Bij het productieproces komt lasrook vrij, wat schadelijk is voor de gezondheid. De productieomgeving, de medewerkers alsook de bezoekers moeten hiertegen worden beschermd. Het lastige hierbij is om de projectmatige pieken in de hand te houden. Bij het ontwerp van de afzuiginstallatie moest hiervoor een gedetailleerd luchttechnisch ontwerp worden gemaakt.

Afzuiging lasrook in productieruimte robots

Maatwerkoplossing: afzuigkappen voor robotafzuiging en lasrookafzuiging

Voor de productieruimte werd één compleet totaalconcept ontworpen. Verschillende cabines zijn om de robots heen geplaatst. Boven de robots werden op maat gemaakte afzuigkappen met lamellen aangebracht. Door deze constructie kan de damp niet naar de omgeving uittreden. Alles zit aangesloten op één afzuigleiding die de lucht filtert via een LUTEC FM100 filter. Vervolgens wordt schone lucht, met een filtratiepercentage van maar liefst 99,97%, naar buiten afgevoerd.

Maatwerkoplossing: afzuigkappen voor robotafzuiging en lasrookafzuiging

Schone werkomgeving voor prachtige creaties

Op alle werkplekken waar robots actief zijn, is voorzien in de juiste afzuiging/debiet. Hiermee is een schone werkomgeving gecreëerd voor dit bedrijf dat prachtige creaties maakt voor haar opdrachtgevers.

Toegepaste oplossingen

Deze case hebben wij mede kunnen realiseren door een combinatie van onderstaande oplossingen.

Afzuigen van dampen.

Afzuigen van dampen.

Bekijk oplossing
Systeemintegratie.

Systeemintegratie.

Bekijk oplossing

Gerelateerde projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen over dit project of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact