Van Raam

Op herhaling bij Van Raam

Met regelmaat mogen we terugkomen bij klanten. Bijvoorbeeld omdat er uitbreidingsplannen zijn, men verder wil verduurzamen of omdat er in eerste instantie gestart is met een kleine pilot en men nu de positieve resultaten hiervan ervaart. Dat betekent natuurlijk dat de klant tevreden is over de luchttechnische oplossing die we eerder bij hen gerealiseerd hebben en daar zijn we trots op! Een van deze klanten is Van Raam in Varsseveld.

Fietsen voor iedereen

Van Raam is fabrikant van speciale en aangepaste fietsen. Zo maken ze het verschil voor mensen die niet op een standaard tweewielfiets kunnen fietsen. Door een fiets op maat komen mensen buiten, gaan ze op pad, komen ze met elkaar in contact. Voor mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen heeft van Raam verschillende meerpersoonsfietsen, zodat ook deze groep met een begeleider het ultieme fietsplezier kan ervaren. Let’s all cycle!

Fietsen voor iedereen

In 2019 is er een nieuw, duurzaam pand in gebruik genomen (winnaar ‘Fabriek van de Toekomst’ 2019) waar LUTEC een verticaal verdringingssysteem heeft gerealiseerd voorzien van adiabatische koeling. In de fabriek vinden veel metaalbewerkingen plaats: frezen, stralen, poedercoaten en lassen.

Dankzij het LUTEC-systeem zijn de medewerkers zomer en winter verzekerd van een gezonde luchtkwaliteit en een aangename temperatuur. 

Schoon en duurzaam

De aangepaste fietsen van Van Raam gaan de hele wereld over, met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord-Amerika. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek en op aanvraag gefabriceerd. Dat dit concept een groot succes is, blijkt wel uit de groei die het bedrijf doormaakt.

In de afgelopen jaren is de vraag verdubbeld. De productiecapaciteit is overeenkomstig toegenomen maar de capaciteit van het verdringingssysteem was daar niet op afgestemd. Dat hoeft ook niet. De FM units zijn modulair en op ieder gewenst moment uit te breiden. 

Schoon en duurzaam

Verdubbeling klimaatinstallatie

In de situatie bij van Raam betekende dat letterlijk een verdubbeling van het ventilatiesysteem. De bestaande FM300 is in 2022 uitgebreid met nog een zelfde filterunit en ook de toevoerplenums en het kanalenwerk zijn verdubbeld. Van Raam vindt het immers belangrijk dat alle werknemers onder goede en gezonde condities hun werk kunnen uitvoeren. Op deze manier is een energiezuinig binnenklimaat gerealiseerd dat garant staat voor een schone en duurzame werkomgeving en is van Raam ook in 2023 goed voorbereid op een in alle opzichten gezonde toekomst.

Wat is verdringingsventilatie? Klik hier Verdringingsventilatie | Lutec Luchttechniek BV
Waarom is adiabatische koeling zo duurzaam? Lees het hier Koeling voor uw productiehal? | Lutec Luchttechniek BV

Benieuwd naar het eerste verdringingssysteem dat we bij Van Raam gerealiseerd hebben? Lees hier de case Duurzaam klimaatsysteem in fabriekshal Van Raam | LUTEC Luchttechniek