Offshore bedrijven en klimaattechniek

Binnen de offshore industrie heeft u te maken met een diversiteit aan vervuilende processen. Bijvoorbeeld aan boord van schepen die pijpleidingen aanleggen, wordt veel aan metaalbewerking gedaan. Dit soort schepen zijn als het ware varende fabrieken, waar processen als lassen, slijpen en schuren zorgen voor vervuiling van de lucht in de productieruimten.

De behoefte aan ontstoffing, stofafzuiging en klimaatbeheersing is dus ook op offshore platforms volop aanwezig. Omdat de gezondheid van de medewerkers die in deze ruimten werken voorop staat. Zorg daarom voor een gezond en schoon werkklimaat met zuivere lucht waar stof en vuil geen bedreiging vormt voor mens en machine.

Klimaattechniek in de Offshore heeft vele voordelen

Maatwerk door beperkte ruimte

Een extra complicerende factor bij het regelen van optimale klimaattechniek aan boord van schepen is de beschikbare ruimte. De schepen worden zo compact mogelijk gebouwd waardoor het een uitdaging is om alle benodigde technische installaties in te passen.

Gelukkig heeft LUTEC in de offshore haar sporen inmiddels verdiend en weet uit ervaring welke technieken toe te passen bij beperkte beschikbare ruimte. Door slimme oplossingen en de juiste keuze in de combinatie van ontstoffing en klimaatbeheersing is er vaak ruimte te besparen. LUTEC levert vrijwel altijd maatwerkoplossingen voor deze omgevingen. Speciaal aangepaste filters, robuuste leidingen en mobiele skids zijn hier een uitkomst.

Maatwerk door beperkte ruimte

Engineering offshore

De expertise en know-how van onze engineers vormen vaak een welkome aanvulling op de kennis van de engineers in dienst van onze opdrachtgevers. Op het gebied van industriële stofafzuiging én voor HVAC oplossingen binnen de offshore sector heeft LUTEC veel specialistische kennis in huis. Zo realiseerden wij meerdere oplossingen voor bedrijven als Johnson Controls, IHC, Allseas, Heerema en McDermott.

Engineering offshore

Offshore binnenklimaat

Een schonere werkomgeving door afzuiging, ontstoffing en klimaatbeheersing: dat is ons doel voor de offshore industrie. Het ontdoen van stof en teruggeven van schone en geconditioneerde lucht is hierbij het uitgangspunt. Uw medewerkers werken zo in een prettig en gezond binnenklimaat. En als de lucht schoon is, blijft de werkomgeving ook schoon en kan stof zich niet afzetten op machines en apparatuur. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Offshore binnenklimaat

Voorbeelden van onze projecten in de offshore

Wij hebben inmiddels diverse projecten in de offshore mogen realiseren. Voorbeelden van onze mogelijkheden voor onststoffing en lasrookafzuiging ziet u in onderstaande slider.

Onze opdrachtgevers in de offshore

Vragen? Neem contact op.

Vragen? Neem contact op.

Bel 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact