Hygear

Afzuiging gassen bij waterstof producent

Hygear levert industriële procesgassen zoals waterstof, stikstof en zuurstof. Het bedrijf werkt vanuit de visie dat waterstof dé brandstof is voor de toekomst. Innovativiteit en duurzaamheid staan binnen de organisatie hoog in het vaandel

Het bedrijf levert de industriële gassen aan industriële eindgebruikers met een innovatieve methode van productie op locatie. Met haar producten Hy.GENN.GEN en O.GEN zorgt Hygear ervoor dat transport van gassen tot een minimum beperkt blijft. Daarmee bieden ze zowel kostenvoordeel als emissiereductie aan de eindgebruiker. 

Afzuiging schadelijke gassen in laboratorium en productieruimte

Op het hoofdkantoor van Hygear te Arnhem is een laboratorium ingericht waar tests worden uitgevoerd met de gassen. Zowel in dit lab als in de productieruimte ontstaan schadelijke gassen. Uiteraard dienen deze te worden afgevoerd om voor te medewerkers een gezond en aangenaam werkklimaat te realiseren.

Afzuiging schadelijke gassen in laboratorium en productieruimte

Afzuiging dampen per testcel

In het laboratorium is een afzuiging met warmteterugwinning geplaatst. De afzuiging is zo opgebouwd dat er per testcel kan worden geschakeld. Er wordt dus uitsluitend afgezogen op die cellen waarin gassen vrijkomen. De toegevoerde lucht wordt hierop afgestemd, waarbij er altijd een kleine onderdruk in de ruimte blijft. Door deze onderdruk kunnen er geen gassen en dampen vanuit het laboratorium naar de aangrenzende ruimtes komen.

Afzuiging dampen per testcel

Per werkplek is voorzien in bronafzuiging voor lasrook

In de werkplaatsen is een toevoersysteem geïnstalleerd waarbij vanuit de centrale assemblageruimte verse lucht wordt ingeblazen. Indien nodig wordt deze toevoerlucht verwarmd. Via overstroomroosters kan de lucht naar de aangrenzende bewerkingsruimtes stromen.

In de bewerkingsruimtes waar onder andere laswerkzaamheden plaatsvinden, is per werkplek gezorgd voor bronafzuiging. Schadelijke lasrook wordt hierdoor afgezogen vóórdat het zich in de ruimte kan ophopen. Ook is nog voorzien in een ruimtelijke afzuiging.  

Per werkplek is voorzien in bronafzuiging voor lasrook

Schoon, veilig en gezond werkklimaat

Met deze oplossingen is er in alle ruimtes een schoon en plezierig werkklimaat gerealiseerd. De schadelijke gassen worden afgevoerd en de verse lucht wordt geconditioneerd ingebracht.

Toegepaste oplossingen

Deze case hebben wij mede kunnen realiseren door een combinatie van onderstaande oplossingen.

Afzuigen van dampen.

Afzuigen van dampen.

Bekijk oplossing
Industriële ventilatie.

Industriële ventilatie.

Bekijk oplossing

Gerelateerde projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen over dit project of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact