Janus Vaten

Natwasser voor reconditionering stalen en kunststof vaten

Janus Vaten is een bedrijf gespecialiseerd in het produceren en reconditioneren van o.a. stalen en kunststof vaten. Bij het schoonborstelen van de stalen vaten komen stoffen vrij zoals verfstof, schuurstof en papier verkleeft met lijm. De combinatie van deze vervuilende stoffen maakt het lastig ze op te vangen en/of af te voeren, zeker in combinatie met de lijmresten.

Recycling stalen en kunststof vaten

Janus Vaten verwerkt een grote hoeveelheid vaten per dag. De vaten komen gebruikt en vervuild binnen. In speciale machinestraten worden ze ontdaan van een coating laag. Behalve die coating zitten er ook stickers op de vaten, die eveneens verwijderd dienen te worden. En stickers zijn uiteraard kleverig. Bij het verwijderen ervan ontstaat een substantie die erg lastig is om af te zuigen / te filteren. Filters zullen direct verstopt raken.

Recycling stalen en kunststof vaten

Natfiltratie bij vrijkomend stof met vonkenrisico

LUTEC adviseerde de klant dan ook om gebruik te maken van natfiltratie. Zeker vanwege het risico van vonken, is dit een goede optie. Op de bewerkingsmachines plaatsten wij speciale vangkappen (wangen), die vooraf door ons waren aangepast om een optimale afzuiging te realiseren. Door deze toepassing wordt vrijkomend stof direct bij de borstels afgezogen en getransporteerd naar de natwassers.

Een “op maat” gerealiseerde oplossing waarbij de klant op vol vermogen kan blijven doorwerken, zonder downtime door verstopte filters. De effectieve en veilige wijze van afzuiging zorgt voor continuïteit in de productieprocessen.  

Natfiltratie bij vrijkomend stof met vonkenrisico

Toegepaste oplossingen

Deze case hebben wij mede kunnen realiseren door een combinatie van onderstaande oplossingen:

Ontstoffing.

Ontstoffing.

Bekijk oplossing
Afzuigen van dampen.

Afzuigen van dampen.

Bekijk oplossing

Gerelateerde projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen over dit project of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact