Ontstoffing voor een stofvrije werkomgeving in de steen- & betonindustrie

Binnen de beton- en steenindustrie komen bij bewerkingen als zagen, schuren en slijpen zeer veel schadelijke deeltjes (fijnstof) vrij. Met name kwartsstof en mineraalstof zijn stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. De medewerkers die met dit stof in aanraking komen, dienen dus goed beschermd te worden. Vaak worden aan de medewerkers wel persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking gesteld. Maar deze middelen alléén helpen onvoldoende. Een afzuiginstallatie is vele malen effectiever. Afzuiging kan plaatsvinden direct bij de bron en/of via ruimtelijke afzuiging.

Afhankelijk van de situatie zijn verschillende oplossingen voor ontstoffing mogelijk. Van mobiele afzuigunits tot centrale systemen. LUTEC heeft veel ervaring in het leveren van effectieve afzuigsystemen binnen de steen- en betonverwerkende industrie. Ook voor u creëren wij graag een stofvrije werkomgeving!

Een schoon en stofvrij werkklimaat heeft vele voordelen!

Bewerken natuursteen en de gevolgen voor de luchtkwaliteit

Bij het bewerken van natuursteen komt veel stof vrij. Met name kwartsstof is dusdanig fijn dat het gemakkelijk doordringt in onze longblaasjes, waar het veel schade kan veroorzaken. Medewerkers die regelmatig worden blootgesteld aan deze stoffen kunnen last krijgen van de luchtwegen en/of van allergische huidaandoeningen. Langdurige blootstelling kan zelfs kankerverwekkend zijn. Een aantal jaar geleden heeft de Branchevereniging Natuursteen daarom een project opgestart om het vrijkomen van fijnstof in de steenindustrie te beperken. LUTEC heeft in dit traject een belangrijke bijdrage geleverd door bedrijven te voorzien van een centraal stofzuigsysteem. Met een dergelijk systeem kan het stof direct bij de bron op het gereedschap weggezogen worden.

Bewerken natuursteen en de gevolgen voor de luchtkwaliteit

Advies bij werken met betonstof en steenstof

Heeft u binnen uw productielocatie te maken met betonstof of steenstof? En wilt u uw medewerkers optimaal beschermen tegen de schadelijke effecten hiervan? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten. Zij kunnen u hierin optimaal adviseren en een ontwerp maken voor een oplossing van het stofprobleem.

Advies bij werken met betonstof en steenstof

Reductie steenstof leidt tot tevreden medewerkers

Het reduceren van vrijkomend steenstof brengt een aanzienlijke verbetering van de arbeidsmoraal met zich mee. Mensen voelen zich prettiger en machines vertonen minder slijtage en onderhoud. Zo houdt u uw mensen gezond en vermindert u eventuele down-time van uw machinepark.

Projecten ontstoffing binnen de steen- en betonindustrie

Onze opdrachtgevers in de steen- en betonindustrie

Vragen? Neem contact op.

Vragen? Neem contact op.

Bel 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact