Lasrookafzuiging in de trailerbouw: de noodzaak van schone lucht in productieruimtes

De transportwereld is een belangrijke pijler voor onze economie. Logistiek is overal om ons heen en daarbinnen worden veel verschillende soorten trailers ingezet. Logisch dus dat trailerbouw een belangrijke toeleveringstak voor deze industrie vormt.

Afzuiging vervuilende lasrook door las-, schuur- en slijpbewerkingen

De bewerkingen die nodig zijn voor de bouw van trailers, zijn vaak vervuilend en leiden tot ongunstige arbeidsomstandigheden. Niet alleen vergt de bouw veel laswerk, ook vinden er veel schuur- en slijpbewerkingen plaats. Deze processen genereren de nodige lasrook en bovendien ontstaat er veel warmte. Geen optimale omstandigheden om in te werken.

Een productiefabriek voor trailers heeft daarom behoefte aan een systeem dat de vervuiling wegneemt en daarvoor in de plaats schone en geconditioneerde lucht levert.

Afzuiging vervuilende lasrook door las-, schuur- en slijpbewerkingen

Totaaloplossing klimaattechniek voor de trailerbouw

LUTEC heeft de laatste jaren een enorme expertise opgebouwd om een bedrijfstak als deze te ondersteunen bij het creëren van een schone en gezonde werkomgeving. Wij ontwikkelden hiervoor het LUTEC systeem. Juist om in de productieomgevingen waar deze trailers gebouwd worden een schoon en behaaglijk werkklimaat te kunnen bieden.  

Het LUTEC systeem biedt een totaaloplossing. Door middel van verdringingsventilatie worden de schadelijke lasrook en overige in de lucht zwevende stoffen afgevoerd. Deze worden afgevangen in een filtersysteem, waarbij de warmte hergebruikt wordt. Afhankelijk van de omstandigheden en wensen wordt de lucht verwarmd dan wel gekoeld.

Het LUTEC systeem zorgt voor schone lucht van een aangename temperatuur!

Totaaloplossing klimaattechniek voor de trailerbouw

Luchtbehandeling voor nieuwbouw én bestaande bouw

De adviseurs van LUTEC kunnen u voor zowel een bestaande als nieuwe situatie optimaal adviseren over de mogelijkheden die onze oplossingen bieden.

Voor uw bestaande productiehal bekijken we het project integraal. We nemen hierin de bestaande verwarmingsoplossing mee en analyseren de mate en soort van vervuiling.

Voor veel nieuwbouwproject verzorgen wij de complete installatie. We dragen zorg voor het effectief afvoeren van de lasrook en verwarmen en koelen uw productieruimte op duurzame wijze.

Luchtbehandeling voor nieuwbouw én bestaande bouw

Slimme trailers, schone fabriek

Onder de tevreden gebruikers van het LUTEC systeem vallen trailerbouwers als Broshuis, Nooteboom, Knapen Trailers en D-Tec. Maar ook veel aan deze branche gerelateerde productiebedrijven zoals DAF Trucks kiezen voor onze aanpak en totaaloplossingen.

Bij al deze bedrijven realiseerden wij een productiehal waar op effectieve wijze door lasrook vervuilde lucht wordt afgezogen en gefilterd. Zowel in de winterperiode als 's zomers heerst hier, ondanks de buitentemperaturen, altijd een aangename temperatuur. Omstandigheden waar uw medewerkers graag aan de slag gaan!

Slimme trailers, schone fabriek

Voorbeelden van onze projecten in de trailerbouw

Wij hebben inmiddels vele bedrijven in de trailerbouw mogen voorzien van industriële klimaatbeheersing en effectieve lasrookafzuiging. Voorbeelden van onze duurzame totaaloplossingen ziet u in onderstaande slider.

Onze opdrachtgevers in de trailerbouw

Vragen? Neem contact op.

Vragen? Neem contact op.

Bel 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact