D-TEC

Lasrookafzuiging, koeling en verwarming binnen trailerbouw

D-TEC is een werkmaatschappij van de Vlastuin Group, een bedrijf dat haar oorsprong heeft in de kachelsmederij. Na de start van het bedrijf in 1959 ging Nederland al snel over op aardgas en verdwijnen de haarden en kachels. De overstap naar rollend materieel wordt gemaakt, en zo ontstaat Vlastuin Rolling Equipment (onderdeel van de Group). Na diverse overnames en verdere doorontwikkeling van het bedrijf, specialiseert D-TEC zich in productie van plaatwerk en constructies. En met merken en producten als VMA tanktrailer en Combitrailer®  richt men zich specifiek op innovatieve transportoplossingen binnen de trailerbouw. 

Investeren in goede werkomstandigheden voor medewerkers

In 2016 heeft D-TEC in Kesteren een nieuwe productiehal van 6.000 m2 neergezet. Hier worden met name laswerkzaamheden verricht voor de productie van trailers. In de productiehal wordt dus ook een aanzienlijke hoeveelheid lasdraad verwerkt. Dit zorgt voor flinke hoeveelheden lasrook en schadelijke stoffen in de lucht. Omdat D-TEC belang hecht aan het welzijn van al haar partijen, en dus vooral ook van haar medewerkers, dient hiervoor een goede oplossing te komen. Een oplossing in de vorm van goede lasrookafzuiging, koeling en verwarming. De temperatuur in de productieruimten dient behaaglijk te zijn in zowel de winter, de zomer als de tussenseizoenen.

Investeren in goede werkomstandigheden voor medewerkers

Innovatieve toepassing: Het LUTEC systeem

Voor deze specifieke situatie biedt het LUTEC Systeem een perfecte oplossing. Dit systeem zorgt voor een effectieve verwijdering van de vrijkomende vervuiling door middel van verdringingsventilatie. Lasrook is warm en stijgt dus door de thermiek. De verdringingsventilatie versterkt deze convectiestromen en duwt de vrijkomende lasrook omhoog. Bovenin de hal wordt de wolk lasrook afgezogen en naar een centraal opgestelde filterinstallatie geleid.

Innovatieve toepassing: Het LUTEC systeem

Intelligente besturing regelt een altijd optimale temperatuur

De gefilterde lucht wordt, samen met de toevoer van verse lucht, op leefniveau terug de productieruimte ingevoerd. De combinatie gefilterde en verse lucht wordt vervolgens, al naar gelang de behoefte, geconditioneerd. Het LUTEC systeem is voorzien van vele sensoren en een intelligente besturing. Gezamenlijk zorgen die er voor dat het systeem altijd de lucht met de juiste temperatuur inblaast en daarmee de gewenste ruimtetemperatuur regelt. 

Eén totaalconcept voor optimale lucht- en klimaatbeheersing

Hiermee ontstaat een energiezuinig totaalconcept, waarmee lasrook vervuiling afgevangen en gefilterd wordt. De vervuilde lucht wordt dus niet rechtstreeks naar buiten afgevoerd, maar eerst gefilterd. Hierdoor ontstaat er geen belasting op het milieu. De complete klimatisatie  (verwarming en adiabatische koeling) van de lucht wordt binnen het gehele systeem goed op elkaar afgestemd. Omgevingsparameters als luchtvervuiling, luchtvochtigheid en binnen-/buitentemperatuur worden automatisch geregeld, zodat de verschillende onderdelen binnen het systeem elkaar niet onwenselijk beïnvloeden. 

Binnen de productieruimte kan nu fors en onbeperkt gelast worden in een gezonde werkomgeving. 

Eén totaalconcept voor optimale lucht- en klimaatbeheersing

Toegepaste oplossingen

Deze case hebben wij mede kunnen realiseren door een combinatie van onderstaande oplossingen:

Afzuigen van dampen.

Afzuigen van dampen.

Bekijk oplossing
Industriële koeling

Industriële koeling

Bekijk oplossing
Industriële ventilatie.

Industriële ventilatie.

Bekijk oplossing
Systeemintegratie.

Systeemintegratie.

Bekijk oplossing

Gerelateerde projecten

Onze gerelateerde projecten

Heeft u nog vragen over dit project of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact