Remia

Luchtbehandeling in de food verwerkende industrie

Remia is als toonaangevende maker van sauzen, dressings en vetten inmiddels niet meer weg te denken uit de levensmiddelenbranche. De basis voor het succes van Remia is de diepgewortelde ondernemersmentaliteit, die zich kenmerkt door zelfstandigheid, nuchterheid en voortdurende innovatie, waarmee ze anticiperen op de ontwikkeling in de markt. Sinds jaar en dag wordt in Den Dolder een breed assortiment aan sauzen, margarines en vetten geproduceerd.

Vraagstuk

Remia wilde voor de productie van margarines, met name hun bio-producten een verbeterde hygiënische productie situatie creëren. In de food verwerkende industrie is luchtbehandeling een essentieel onderdeel van de totale hygiëne in productieruimtes. Bacteriën en schimmels kunnen eenvoudig in de lucht gedragen worden en vormen daarmee een risico voor het product.

Voor dit luchttechnische vraagstuk heeft Remia LUTEC als specialist, benaderd om een oplossing aan te dragen. Na een grondig vooronderzoek en diverse berekeningen gemaakt te hebben, is er een advies uitgebracht. De gerealiseerde oplossing draagt zorg voor een continue luchtstroom van optimaal zuivere lucht over het productieproces. Hiermee wordt voorkomen dat het product tijdens het productieproces in contact komt met onzuivere lucht, welke het product kan beïnvloeden.

De hoogste mate van zuivere lucht wordt hierbij verkregen door een voor filtering en hoofdfiltering, waarna de lucht vervolgens behandeld wordt met UVPE lampen. In totaal zijn er zestien lampen voorzien. Het UVPE principe gebaseerd op UVC zorgt er voor dat alle passerende lucht volledig en maximaal behandeld wordt en ontdaan van schimmels, bacteriën en virussen.

 

Vraagstuk

Luchtbehandeling in de food verwerkende industrie

Om de houdbaarheid van producten te kunnen waarborgen, is het van groot belang dat de lucht in de productieruimte schoon is. Schone lucht heeft grote invloed op de kwaliteit en houdbaarheid van voedingsmiddelen. Door de lucht eveneens te conditioneren (verwarmen, koelen, be- of ontvochtigen) draagt deze ook bij aan het welzijn van de medewerkers.

Om te bepalen wat er nodig is, hebben wij uiteraard gebruik gemaakt van onze expertise, waarbij ‘internationale richtlijnen’ de minimale maatstaf vormen. Deze richtlijnen geven de ventilatievouden (spoeling) van een ruimte weer. Naast de spoeling van een ruimte is de luchtzuiverheid een punt van aandacht, net als de behoefte tot klimatisering.

Luchtbehandeling in de food verwerkende industrie

Besturingssoftware

De installatie wordt aangestuurd op Siemens gebaseerde software, welke door ons in huis ontwikkeld wordt. Op deze manier bent u verzekerd van een optimale service verlening, waarbij met korte lijnen wordt gewerkt.

De functionaliteit van de software is er opgericht om al onze installaties op een intelligente wijze aan te sturen en duurzaam te laten functioneren, waarbij energiebesparing een belangrijk speerpunt is.

Besturingssoftware

Montage

De montage is uitgevoerd door onze monteurs, die bij LUTEC Luchttechniek in dienst zijn. Dit zijn vakbekwame monteurs, die zowel kennis hebben van de discipline lucht- als ook van elektrotechniek. Alle monteurs zijn in het bezit van een VCA diploma, heftruck en hoogwerker certificaat alsmede van een veilig hijsbewijs.

Al onze installaties worden na montage door één van onze techniekers in bedrijf gesteld. Na een uitvoerige I/O check worden de installatie vervolgens verder luchtzijdig ingeregeld. 

Montage

Wilt u ook een schoon en gezond werkklimaat voor uw medewerkers creëren, of bent u benieuwd wat voor u de mogelijkheden zijn?

Onze adviseurs staan voor u klaar!