Klimaattechniek
Klimaattechniek

Klimaattechniek binnen de industriële omgeving

Klimaattechniek in de industrie

Klimaattechniek speelt een belangrijke rol binnen industriële omgevingen. Immers, diverse klimaatvraagstukken zijn direct van invloed op de factoren mens, product, machines en op het gewenste werk- dan wel productieklimaat.

Oplossingen voor optimale klimaattechniek

Specifiek hebben we het dan over vraagstukken op het gebied van:

Waarom is de juiste klimaattechniek van belang?

Een goede klimaattechniek / klimaatbeheersing draagt bij aan een verhoogde productiviteit van mensen. Maar het leidt ook tot een gezondere werkomgeving, betere productkwaliteit en minder downtime van machines. Veel winst kan behaald worden door:

  1. het realiseren van de juiste luchtkwaliteit
  2. het realiseren van de juiste temperatuur
  3. het realiseren van de juiste luchtvochtigheid,
  4. én het afstemmen van werk- of productieklimaat op mens / product / machinepark.

Voor al deze uitdagingen binnen de totale klimaattechniek biedt LUTEC u een breed pallet aan duurzame oplossingen.

Waarom is de juiste klimaattechniek van belang?

Hoe realiseren wij optimale klimaattechniek?

Bij het ontwerpen van klimaattechnische oplossingen houden de engineers van LUTEC uiteraard volledig rekening met de geldende richtlijnen en wettelijke voorschriften. De benodigde ventilatievolumen worden vakkundig berekend en afgestemd op de omgeving. Ook wordt de behoefte aan ventilatie, verwarming en/of koeling in kaart gebracht en geïmplementeerd in het ontwerp.

Bij onze ontwerpen en oplossingen staat duurzaamheid altijd hoog in het vaandel. We leveren oplossingen voor de langere termijn, gericht op de toekomst. 

Afhankelijk van de situatie en de specifieke probleemstelling passen wij ook combinaties van mogelijke oplossingen toe. Daarbij valt te denken aan:

  1. Natuurlijke ventilatie
  2. Mechanische ventilatie
  3. Adiabatische koeling
  4. Mechanische koeling 
  5. Industriële verwarming
  6. Warmteterugwinning 

Gelukkig staat een goede klimaattechniek binnen de industrie volop in de belangstelling. De laatste jaren zijn er dan ook al veel verbeteringen op dit vlak doorgevoerd. LUTEC is met al haar kennis en brede kijk op de materie inmiddels een gewaardeerd partner bij het ontwerpen en realiseren van deze klimaatoplossingen. Klimaattechniek binnen de industriële sector is dan ook een vak op zich, dat wij met ons professionele team verstaan en beheersen.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl