Cold pressed groente- en fruitsappen
15 april 2024

Cold pressed groente- en fruitsappen

Bij Fruity Line in Ochten rollen wekelijks meer dan 1 miljoen flesjes cold pressed sap van de band. LUTEC is ingeschakeld om de juiste luchtvochtigheid te realiseren.

Ga terug naar het overzicht

Work in Progress bij Fruity Line

Fruity Line kent zo’n 250 cold pressed recepten voor groente- en fruitsappen, smoothies en shots. Om bestaande en nieuwe klanten optimaal te bedienen, zijn een flexibele productie en doorlopende innovatie cruciaal. Hierbij kent Fruity Line naast een grote diversiteit aan recepturen, ook talloze flesformaten en verpakkingsmaterialen.

Vochtbelasting wasruimte onder controle

Voor het reinigen van onder andere de tanks en vaten heeft Fruity Line een nieuwe, centrale wasruimte gecreëerd. Om de vochtbelasting in deze ruimte onder controle te houden is ventileren essentieel.

Aangrenzend aan de wasruimte is een opslagruimte van schoonmaakmiddelen die ook geventileerd dient te worden.

Vochtbelasting wasruimte onder controle

Ontwerp van groot belang

Kernverantwoordelijkheid voor bedrijven die werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie is het leveren van veilige producten. Optimale luchtcondities – zoals de juiste luchtvochtigheid – zijn essentieel voor de totale hygiëne in productieruimtes.

Bacteriën en schimmels kunnen zich eenvoudig via de lucht verplaatsen en vormen daarmee een risico. Een doordacht luchtconcept vormt de oplossing en is voor de voedingsmiddelenindustrie van wezenlijk belang.

Ontwerp van groot belang

Doordacht concept

Voor een optimale ventilatie van de wasruimte en de opslagruimte wordt de lucht afgevoerd met dakventilatoren. Verse, schone lucht wordt toegevoerd met dakkappen met motorgestuurde kleppen.

De wasruimte is een ‘vuile’ ruimte die op onderdruk moet staan ten opzichte van de andere ruimtes. Ook de opslagruimte wordt op onderdruk gehouden. Dankzij de juiste luchthiërarchie wordt voorkomen dat de vervuilde lucht uit deze ruimtes naar de fabriek stroomt.

Doordacht concept

Wilt u meer weten over optimale luchtcondities voor de Food Industry? 

Neem contact met ons op!