Luchthiërarchie en productkwaliteit
24 november 2022

Luchthiërarchie en productkwaliteit

Om besmetting te voorkomen moet uw product zo snel mogelijk verpakt worden. Maar welke maatregelen neemt u in de tussentijd?

Ga terug naar het overzicht

Luchthiërarchie en productkwaliteit

Hoe beschermt u uw product totdat het in de verpakking zit?

In de voedingsmiddelenindustrie loopt de productiestroom van vuil naar schoon. De luchtstromen moeten daarom precies andersom bewegen. Dat lijkt tegengesteld maar dat is het niet.

Voorkom besmetting tijdens het productieproces

U kent het ongetwijfeld: in de fabriek ontvangt u een onbewerkt product. Vaak moet dit product nog bewerkt worden door het te verhitten en/of te koelen. Tijdens dit productieproces bestaat de kans op besmetting door ongewenste micro-organismen in de lucht.

Voorkom besmetting tijdens het productieproces

Realiseer een optimale productkwaliteit, efficiënt en hygiënisch!

Om besmetting te voorkomen moet het product zo snel mogelijk verpakt worden. Maar welke maatregelen neemt u in de tussentijd?

Buiten de gebruikelijke procedures als schone oppervlaktes, schone werkkleding en schone handen, is schone geconditioneerde lucht en de juiste luchthiërarchie van groot belang. Met de juiste luchthiërarchie wordt de luchtstroom in de productieruimte op overdruk gehouden. Zodat er geen kans is op besmetting door vervuilde lucht.

Realiseer een optimale productkwaliteit, efficiënt en hygiënisch!

Meer weten over de mogelijkheden voor uw project?

Bel onze adviseurs op 0318 743 100 of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Neem contact met ons op!