Nieuwe samenwerking | LUTEC & Dekker Chrysanten
02 december 2021

Nieuwe samenwerking | LUTEC & Dekker Chrysanten

Voor de nieuwe lijnen met stekkasten in Hensbroek heeft Dekker Chrysanten LUTEC als specialist, benaderd om een oplossing aan te dragen voor het vrijkomende stof tijdens productie uit de stekkasten.

Ga terug naar het overzicht
---1

Dekker Chrysanten

Familiebedrijf Dekker Chrysanten is met haar 1200 medewerkers één van de grote spelers op het wereldtoneel binnen de chrysantensector.

Voor Dekker Chrysanten is op het gebied van veredeling en vermeerdering alsmede op het gebied van teelttechniek innovatie altijd een drijfveer geweest. Mede hierdoor is Dekker een succesvolle speler.

Met vestigingen in Nederland, Tanzania, Colombia en Zuid-Afrika zijn ze in staat om in te spelen op de behoeften en wensen van telers over de hele wereld.

Dekker Chrysanten

Vraagstuk

Voor de nieuwe lijnen met stekkasten in Hensbroek heeft Dekker Chrysanten LUTEC als specialist, benaderd om een oplossing aan te dragen voor het vrijkomende stof tijdens productie uit de stekkasten. Tevens bestond de wens om de schakelkasten te beschermen in de stoffige omgeving. Mede door de positieve ervaring met LUTEC in een eerder project kwam Dekker Chrysanten wederom bij LUTEC voor advies.

Vraagstuk

Oplossing

Na een grondig vooronderzoek, is er een advies uitgebracht. Door middel van optimale afzuiging op de stekkasten gekoppeld aan een FM200 filter module zorgen we ervoor dat we het stof direct bij de bron afzuigen, uitfilteren alvorens we de lucht weer terug de ruimte in laten stromen

Daarnaast was het de wens van Dekker Chrysanten om de schakelkasten te beschermen in de stoffige omgeving. Door de schakelkasten te voorzien van schone lucht zorgen we middels overdruk ervoor dat de schakelkasten vrij van stof blijven aan de binnenzijde.

 

De installaties wordt aangestuurd op Siemens gebaseerde software, welk door ons in huis is ontwikkeld. Op deze manier verzekert LUTEC zijn klanten van een optimale service verlening.

De functionaliteit van de software is er opgericht om onze installaties op een intelligente wijze aan te sturen en duurzaam te laten functioneren, waarbij energiebesparing een belangrijk speerpunt is.

Wilt u ook een schoon en gezond werkklimaat voor uw medewerkers creëren, of bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Onze adviseurs staan u graag te woord!