Work in Progress bij Brink Moulds & Automation
11 juli 2024

Work in Progress bij Brink Moulds & Automation

Momenteel realiseren wij de klimaatbeheersing voor het nieuwe pand van deze producent van spuitgietmatrijzen en robotsystemen.

Ga terug naar het overzicht

Prettig binnenklimaat voor producent spuitgietmatrijzen

Momenteel realiseren wij de klimaatbeheersing voor het nieuwe pand van Brink Moulds & Automation.

Als specialist voor de industrie implementeren we vooral HVAC totaaloplossingen voor fabrieken en productiehallen. Voor het nieuwe pand van Brink Moulds & Automation realiseren we een aangenaam en schoon binnenklimaat in het kantoor, de demoruimte én de productiehal. 

Kampert Bouw is verantwoordelijk voor de nieuwbouw. Het binnenklimaat wordt gerealiseerd onder gezamenlijke engineering en realisatie met Ruttenberg Koeltechniek. De samenwerking verloopt prettig en constructief. 

Brink Moulds & Automation is producent van kwalitatief hoogwaardige spuitgietmatrijzen voor de verpakkingsindustrie en geavanceerde geautomatiseerde robotsystemen.

Kantoor

Om een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat te realiseren voor het kantoor van dit indrukwekkende project, leveren wij een luchtbehandelingskast - type AIRTEC HP - voorzien van hoog rendement warmteterugwinning. 

Kantoor

Demoruimte

In de demonstratieruimte worden diverse spuitgietmachines opgesteld. Hier wordt met verdringingsventilatie geconditioneerde lucht ingebracht onderin de ruimte, precies daar waar de mensen werken en de warmtebronnen zijn.

Door de lucht op deze manier in te brengen, wordt er met minder energie een aanzienlijk beter resultaat behaald op de temperatuur.

Voor het afvoeren van dampen en geur die vrijkomt bij het doorspuiten van de machines, leggen we een separate afzuigleiding (ringleiding) aan. De aftakkingen worden voorzien van motorgestuurde kleppen, die met een drukknop bij de machine bediend kunnen worden. De afgezogen lucht wordt via het centrale luchtbehandelingssysteem afgevoerd om de luchtbalans te behouden en eventuele restwarmte in de winter te benutten. 

Demoruimte

Productiehal

In de productiehal worden diverse werkzaamheden verricht. Om een constant, aangenaam binnenklimaat te behouden, is met name de controle over de hoge interne belasting door het machinepark, van groot belang.

Vervuilende activiteiten komen incidenteel voor en worden bij de bron afgezogen en gefilterd.

Omdat er ook gekoeld wordt met de vloerverwarming, wordt de productiehal voorzien van recirculatiekoeling. In het luchtsysteem worden hoogwaardige filters toegepast zodat mogelijk fijn metaalstof uit de lucht wordt gefilterd. Verse lucht wordt via de recirculatie van de luchtbehandeling toegevoerd.

Dat wordt prettig werken voor de vakmensen van Brink Moulds & Automation.

Productiehal

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Neem contact op met onze experts voor een advies op maat.

Neem contact met ons op!