Afzuigen van dampen
Oplossingen

Afzuigen van dampen

Goede afzuiging van dampen draagt in grote mate bij aan een schone werkomgeving

Vragen over Afzuigen van dampen
Afzuigen van dampen

Oplossingen voor afzuigen van dampen

Heeft u binnen uw bedrijfshal ook last van dampen die vrijkomen bij het productieproces? Deze dampen zijn niet gewenst en kunnen de gezondheid van uw medewerkers in gevaar brengen. Bovendien brengen ze schade toe aan uw machines. Afzuiging van dampen afkomstig van productieprocessen of afvalstromen is dus van groot belang.

Naast het afzuigen van die dampen is het uiteraard van belang om ze op efficiënte en duurzame wijze af te voeren. Hiervoor zijn veel verschillende oplossingen mogelijk, geheel afhankelijk van de omgeving en de branche waarin u zich bevindt. LUTEC levert advies op maat en kijkt naar de beste oplossing voor uw situatie.

Oplossingen voor afzuigen van dampen

Extra voordelen bij afzuiging van dampen

Wij beperken ons niet tot het “slechts” afvoeren van dampen, maar wij bieden u een totaaloplossing. Bijvoorbeeld door ook direct een stuk energiebesparing te realiseren. Afgezogen dampen hebben vaak een hoge temperatuur en bevatten dus bruikbare energie. Via verschillende terugwintechnieken is deze warmte te hergebruiken. Daarmee bespaart u dus op energie!

Sommige productieprocessen gaan niet alleen gepaard met ongewenste dampen, maar ook met  geurontwikkeling. Nog zo’n een bron van ergernis voor mensen in de productieomgeving! Gelukkig is dampafzuiging prima te combineren met mogelijkheden voor geurbestrijding.

Extra voordelen bij afzuiging van dampen

Advies over dampafzuiging op maat

Indien u af wilt rekenen met schadelijke dampen in uw bedrijfshal, doet u dan gerust een beroep op de expertise van LUTEC. Onze adviseurs hebben veel kennis en ervaring op het gebied van dampafzuiging in diverse branches. Wij maken graag een opname van de situatie op uw locatie en inventariseren de wensen en mogelijkheden. Dit verwerken onze engineers tot een gedegen ontwerp dat vervolgens verder met u besproken zal worden.

Advies over dampafzuiging op maat

Resultaat afzuiging dampen

Met de juiste afzuiginstallatie voor dampen bereikt u niet alleen een schonere (én gezonde) lucht binnen uw eigen productieomgeving. U draagt ook bij aan een verlaging van de schadelijke uitstoot naar omgeving en milieu. De combinatie van dampafzuiging en het terugwinnen van energie leidt bovendien tot een investeringsvraagstuk met interessante terugverdientijden.

Resultaat afzuiging dampen

Vragen?
Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen over deze oplossing of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Neem contact op