Afzuigen van dampen.

CCM6 opmengunit

De filterinstallatie CCM6 is een opmengunit speciaal bedoeld voor de industriële productieruimte waar sprake is van lichte tot matige vervuiling van de lucht. Als er geen geen bronafzuiging mogelijk is, biedt de industriële filterinstallatie CCM6 uitkomst.

CCM6 opmengunit voor lashallen

De universeel toepasbare CCM6 opmengunit wordt aan één zijde van het lasgebied geplaatst. Daar wordt de vervuilde lucht aangezogen en gefilterd.

Het filtersysteem bestaat standaard uit een grof voorfilter en een fijn hoofdfilter. Nadat de lucht gefilterd is, wordt deze door het ventilatordeel de ruimte ingeblazen. De inblaaslucht wordt met een hoge snelheid door de speciaal gevormde nozzels ingebracht. Hierdoor mengt de schone lucht zich maximaal met de vervuilde lucht en de gemiddelde vervuiling wordt teruggebracht. 

De unit is uitgerust met een frequentieregeling zodat de ventilatiecapaciteit traploos afgestemd kan worden op de vervuiling van dat moment. Op die manier wordt maximaal energie bespaard.

De CCM unit wordt op circa 2/3 hoogte van de hal gemonteerd, daar waar de lasrookdeken zich bevindt. Door middel van een robuust onderframe voorzien van uitsparingen voor heftruckvorken is de unit eenvoudig te plaatsen.

Standaard is een filterbewaking systeem aanwezig zodat aangegeven wordt wanneer de filters vervangen dienen te worden.

Optioneel is het mogelijk om de unit te laten uitvoeren met Hepa filters met een filtratiegraad van > 99,9998%. Bij het lassen van RVS bent u hierdoor volledig verzekerd van een goede opname van de vrijkomende schadelijke stoffen.

Voordelen industriële filterinstallatie CCM

De opmengunit CCM is eenvoudig op hoogte te plaatsen. Het systeem neemt hierdoor geen vloeroppervlak in en het is niet noodzakelijk om leidingwerk aan te leggen. De unit is energiezuinig doordat deze 100% regelbaar is. De speciale nozzles zorgen voor een grote spreiding van de lucht in de ruimte.

  • Lage aanvangsinvestering
  • Geen verlies van vloeroppervlak (wandmontage goed mogelijk)
  • Eenvoudig te plaatsen en te verplaatsen
  • Met geïntegreerde besturing
  • Laag energieverbruik
Voordelen industriële filterinstallatie CCM

Gerelateerde producten

 

Olienevelfilter Air Cleaner P-serie

Olienevelfilter Air Cleaner P-serie

Bekijk product
Mobiel lasrookfilter SRF K

Mobiel lasrookfilter SRF K

Bekijk product
Stationaire filterunit Werfunit FM100 WF

Stationaire filterunit Werfunit FM100 WF

Bekijk product

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Vraag nu uw offerte aan

Offerte aanvragen