Afzuigen van dampen

Opmengsysteem FM100 Airbox

FM100 Airbox is een opmengsysteem (ook wel diluter systeem genoemd) om de concentratie lasrook in een productieruimte te verlagen. Enerzijds om een wettelijk aanvaardbaar niveau te halen, maar vooral ook om een situatie te krijgen waarbij uw medewerkers op een gezonde manier kunnen werken.

De FM100 met airbox is een opmengsysteem (ook wel diluter systeem genoemd) om de concentratie lasrook in een productieruimte te verlagen.  Enerzijds om een wettelijk aanvaardbaar niveau te halen, maar vooral ook om een situatie te krijgen waarbij uw medewerkers op een gezonde manier kunnen werken. 

De units voor afzuiging en filtering zijn inzetbaar in ruimtes waar sprake is van een gemiddelde tot zware lasactiviteit. Ze zijn eenvoudig te plaatsen (plug & play) en te verplaatsen. Afhankelijk van de omstandigheden en de mate van vervuiling kunnen één of meerdere units toegepast worden. 

Afzuiginstallatie én filterinstallatie

De FM 100 filter- en afzuigunits met Airbox zijn compact gebouwd in een robuuste behuizing. De complete module bestaat uit de volgende componenten:

 • Een zelfdragend stalen frame met uitsparingen voor opname door een heftruck
 • Zwaar uitgevoerd en volledig gelast frame
 • Ter plaatse van de ventilator voorzien van geluidsabsorberende panelen
 • Vier geplisseerde hoogwaardige filterpatronen in een downflow opstelling, voorzien van precoating
 • Volledig automatisch werkend filterreinigingssysteem
 • Toerengeregelde afzuigventilator
 • Aansluiting voor inblaaskanaal

Werking van de FM100 met airbox

In een ruimte waar veel gelast wordt, hangt een wolk van lasrook. Door de lucht die via de nozzles van de airbox wordt uitgeblazen, komt een luchtstroming op gang. De vervuilde lucht wordt richting het filter gedreven en daar afgezogen en gefilterd. De filterinstallatie filtert de lucht met een afscheidingsgraad van > 99,9%. Deze schone lucht wordt vervolgens weer de ruimte ingeblazen. Het aangekoekte vuil in het filter wordt regelmatig automatisch ‘losgeklopt’ en verzamelt zich dan in een afvalbak.

Het is belangrijk om de schone lucht op de juiste hoogte in te blazen. Alleen dan wordt de lasrookdeken bereikt die zich op 2/3e van de totale halhoogte bevindt. Uiteraard zorgen wij voor een juiste afstelling zodat u beschikt over een optimaal functionerend systeem.

Werking van de FM100 met airbox

Voordelen FM100 met airbox

 1. Compact gebouwd
 2. Laag energieniveau
 3. Volledige integratie van filtering en ventilatoren
 4. Laag geluidsniveau
 5. Eenvoudig uit te breiden (modulair systeem)

Gerelateerde producten

Mobiel geurfilter Vacumat

Mobiel geurfilter Vacumat

Bekijk product
FM100 EcoClean

FM100 EcoClean

Bekijk product
CCM industriële filterinstallatie

CCM industriële filterinstallatie

Bekijk product