Industriële koeling
Oplossingen

Industriële koeling

Uw productielocatie efficiënt koelen met energiezuinige technieken.

Vragen over Industriële koeling
Industriële koeling

Industriële koeling

Heeft u ’s zomers ook een warmteprobleem in uw productielocatie? Draaiende machines en productieprocessen geven al veel warmte af. Hierdoor, én met de hoge buitentemperaturen, stijgt de binnentemperatuur naar vaak onwerkbare hoogte.

Tegelijkertijd neemt de productiviteit van uw medewerkers snel af. Maar niet alleen uw medewerkers hebben last van de hitte in de productiehal. Ook grondstoffen, eindproducten en productieprocessen kunnen er nadeel van ondervinden. Met name binnen de voedingsmiddelenindustrie hebben te hoge temperaturen invloed op de (constante) productkwaliteit.

Voor veel verschillende industriële toepassingen levert LUTEC gekoelde lucht. Wijzigende klimaatomstandigheden en hoge interne warmtebelasting van processen maken industriële koeling tot een zeer actueel onderwerp.

Industriële koeling

Voordelen van een koelsysteem voor uw productiehal

In een productiehal met een aangenaam binnenklimaat ligt de productiviteit hoger dan in een (te) warme hal. Een koelsysteem zorgt voor betere arbeidsomstandigheden én voor procesoptimalisatie.

Met de moderne technieken is koeling binnen de industriële omgeving op duurzame wijze te realiseren. Naast meer comfort voor uw medewerkers en een hogere productiviteit, heeft u een duurzame én energiebesparende oplossing voor de toekomst. Een verantwoorde investering dus!

Voordelen van een koelsysteem voor uw productiehal

Systemen voor duurzame industriële koeling van uw bedrijfshal

Wat zijn precies uw wensen op het gebied van koeling van uw productieomgeving? Wilt u de ruimte continu op een bepaalde temperatuur houden? Of is het de bedoeling dat de binnentemperatuur in de zomerperiode een aantal graden daalt?

Beide opties vergen een andere aanpak. LUTEC biedt daarom verschillende systemen voor het koelen van productieruimtes:

  • Mechanische koeling: via bijv. een airco of een ventilator geïntegreerd in een totaalsysteem bereikt u exact de gewenste temperatuur in uw hal.
  • Adiabatische koeling: een duurzame, natuurlijke wijze van koeling, gebaseerd op verdamping van vocht. Zeer energiezuinig en kostenbesparend!
  • Bronkoeling door middel van energie-opwekking uit de aarde; hiervoor wordt een bron geslagen en wordt koude dan wel warmte uit de aardbodem onttrokken.
  • Warmtepomp: hierin zijn verschillende technieken mogelijk. Een populaire toepassing is de lucht-water warmtepomp waarmee energie uit de buitenlucht onttrokken wordt en aan water wordt afgegeven. Deze warmtepompen zijn in verschillende configuraties leverbaar.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor proceskoeling. Hierbij wordt meestal gekozen voor bronkoeling. In sommige branches, zoals bijv. de voedingsmiddelenindustrie, kiest men vooral voor een combinatie van proceskoeling én koeling van de werkomgeving.

Systemen voor duurzame industriële koeling van uw bedrijfshal

Koelsysteem op maat

Uiteraard inventariseren wij uw wensen en bieden we u de meest efficiënte oplossing voor uw situatie. Onze specialisten doen allereerst een opname in uw productieomgeving. Op basis daarvan ontwerpen wij een koelsysteem dat specifiek op uw situatie is afgestemd. Als onderdeel van een complete HVAC oplossing of als primaire toepassing. Ook de wijze van koude opwekking wordt zorgvuldig gekozen en afgestemd op uw productiesysteem.

Duurzame technieken zijn hierbij altijd ons uitgangspunt. Net als een duurzame relatie. Want ook ná installatie staan wij klaar met service en advies. Zodat u optimaal profiteert van uw industriële koeling.

Koelsysteem op maat

Heeft u nog vragen over deze oplossing of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Neem contact op!