Het LUTEC systeem
Het LUTEC systeem

Het systeem voor nu én in de toekomst

Het LUTEC systeem

Het LUTEC systeem: de drager van onze visie. Een visie waarin wij productieomgevingen op duurzame wijze voorzien van de meest schone en geklimatiseerde lucht. Zodat het werkruimten zijn waar mensen zich comfortabel voelen en machines optimaal presteren voor de beste kwaliteit.

Een eerste belangrijke stap voor een gezond werkklimaat is de vervuilde lucht afvoeren en vervangen door schone geklimatiseerde lucht. Daarnaast zijn temperatuur en behaaglijkheid net zo goed belangrijke factoren die van invloed zijn op de prestaties van mensen en machines.

Totaaloplossingen

Al deze factoren tegelijkertijd realiseren binnen een productieomgeving, vraagt om een totaaloplossing. En dat is precies wat wij leveren met het LUTEC systeem. In onze visie is dit systeem een belangrijk onderdeel van de productieomgeving van vandaag én morgen. 

  1. Een systeem gebaseerd op de meest efficiënte wijze van ventileren.
  2. Een systeem dat bijdraagt aan optimale prestaties in een schone werkomgeving.
  3. Een systeem dat duurzaam is.
  4. Een systeem dat klaar is voor de toekomst (industrie 4.0 ready).
Totaaloplossingen

Waarom het LUTEC systeem?

Vakkundig technisch personeel is en wordt steeds schaarser. Het is dus belangrijk om te zorgen dat uw medewerkers zich goed voelen binnen hun werkomgeving, voor hun eigen werkplezier én om optimaal te kunnen presteren. Net zo goed als machines optimaal moeten kunnen presteren. Mens en machine moeten in optimale harmonie kunnen samenwerken. Hiervoor is een schone en gezonde werkomgeving nodig.

Een belangrijk onderdeel van deze werkomgeving is het klimaatsysteem. Een systeem dat niet alleen vervuilingen weghaalt, maar ook zorgt voor een behaaglijke omgeving, gedurende alle seizoenen van het jaar. Het LUTEC systeem draagt hiervoor zorg en combineert dit bovendien met een hoge mate van duurzaamheid.

Waarom het LUTEC systeem?

Hoe werkt het LUTEC systeem?

Het LUTEC systeem is gebaseerd op verdringingsventilatie. Deze natuurlijke wijze van ventileren is met name voor hoge (productie-)ruimten zeer efficiënt en effectief.

Onderin de productiehal wordt schone, geconditioneerde lucht ingebracht, daar waar de mensen werken en ademen. De vervuilde lucht wordt door de natuurlijke luchtstroom meegenomen naar boven en daar afgevoerd.

De energie (warmte) die met deze afvoerstroom meegevoerd wordt, zal na filtering van de lucht hergebruikt worden. Dit gebeurt op efficiënte wijze en met hoge rendementen door middel van warmteterugwinning (gebruik van restwarmte).

Bekijk de video voor meer info >>

Hoe werkt het LUTEC systeem?

De besturing: klaar voor de 4e industriële revolutie ('The Industrial Internet of Things')

Het systeem wordt standaard aangestuurd vanuit slimme Siemens programmatuur. De kwaliteit hiervan ligt ver boven de gemiddelde standaard in de branche voor klimaatoplossingen.

We bieden daarmee dan ook de meest betrouwbare hard- en software voor industriële omgevingen. Een bewuste keuze van LUTEC; hiermee zijn we klaar voor volledige technische integratie en optimalisatie binnen productieomgevingen. Een keuze die past bij de kwaliteit waar wij continu naar streven.

>> Lees meer

De besturing: klaar voor de 4e industriële revolutie ('The Industrial Internet of Things')

Een duurzaam systeem

De hiervoor beschreven intelligente besturingssystemen bieden een hoge betrouwbaarheid en bovendien duurzaamheid dankzij de procesoptimalisatie, energiebesparing en hernieuwbare energie. De mate van vervuiling binnen de productielocatie wordt continu gemeten en gekoppeld aan het energieverbruik.

Daarnaast staan de volgende duurzame methoden van energieopwekking centraal:

1. Adiabatische koeling

De meest efficiënte manier om koeling beschikbaar te maken voor grote productiehallen is via adiabatische koeling. Door verdamping van water wordt energie onttrokken uit de lucht die hierdoor afkoelt. Op basis van dit aloude principe wordt het koelen van uw productieomgeving mogelijk gemaakt met relatief lage gebruiks- en investeringskosten.

Lees meer
1. Adiabatische koeling

2. Warmtepomp

De warmtepomp stijgt momenteel enorm in populariteit, in allerlei sectoren. Ook binnen de industrie vindt de warmtepomp steeds meer zijn weg. Door de forse bijdrage die hiermee geleverd kan worden aan de vermindering van CO2 in de lucht. Maar ook kostenbesparing is uiteraard een belangrijk argument. Veel productiebedrijven betalen relatief weinig voor hun elektriciteit en de gasprijzen blijven stijgen.

Lees meer
2. Warmtepomp

Warmtepomp is een interessante optie

Met name de lucht- / water warmtepomp is een interessant optie. Vooral wanneer er hogere vermogens nodig zijn, komt dit systeem energetisch het best tot z’n recht. Deze wordt dan ook steeds frequenter toegepast als integraal onderdeel van het LUTEC systeem. 

De warmtepomp zorgt voor verwarming in de winter en koeling in de zomer. In het voor- en naseizoen wordt 'gratis' gekoeld middels free-cooling (via een by-pass) met buitenlucht.

De voordelen van het LUTEC systeem voor u

  1. Mede dankzij het LUTEC systeem kunt u een productieomgeving creëren die klaar is voor de toekomst.
  2. Het systeem draagt bij aan een gezond binnenklimaat en is dus een grote pré bij de werving en het behoud van werknemers.
  3. Het systeem draagt bovendien bij aan uw duurzame visie op ondernemen.
  4. Het optimaliseren van uw productieprocessen, het toepassen van innovatieve oplossingen en het verduurzamen van uw fabrieksinstallaties helpen u uw positie in de maakindustrie te continueren en te versterken.
De voordelen van het LUTEC systeem voor u

Zij gingen u voor:

Vragen? Neem contact op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Neem contact op met onze specialisten. Zij informeren u graag!