Push pull systeem
Push pull systeem

Push pull systeem

Een Push Pull Systeem wordt, bijvoorbeeld, ingezet voor het afzuigen van lasrook. Daarbij wordt over de gehele lengte van het lasgebied , direct onder de ligger van de kraanbaan, een inblaaskanaal gemonteerd. Het inblaaskanaal bevat een groot aantal speciaal door LUTEC ontwikkelde inblaasroosters. De lasrook, die op deze hoogte van de productiehal een deken vormt, wordt naar de tegenoverliggende zijde gestuwd. Daar wordt de vervuiling vervolgens afgezogen.

Push Pull systeem met filterinstallatie

De  centraal opgestelde, zelfreinigende filterinstallatie reinigt de met lasrook vervuilde lucht. Vervolgens wordt de schone lucht door het inblaaskanaal terug in de ruimte gebracht. Met in standen regelbare dakventilatoren wordt het aandeel buitenlucht geventileerd. Push Pull systemen zijn geschikt voor toepassingen met een middelzware vervuiling.

Effectiviteit van push pull systeem

Het push pull systeem (ook wel “zuig blaas systeem” genoemd) is een zeer effectieve wijze van lasrook bestrijden. De configuratie van dit systeem vergt een grote mate van nauwkeurigheid. De verdeling van lucht over de lengte van het te bestrijken gebied is van groot belang. Ook de snelheid waarmee de lucht ingebracht wordt, dient met veel aandacht te worden berekend. Bij een te lage snelheid zal het systeem niet renderen. En bij een te hoge snelheid zullen de medewerkers in het werkgebied tocht ervaren. Dus, mits juist geëngineerd, is het push pull systeem een zeer effectieve oplossing om lasrook te bestrijden.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact