Denk aan de veiligheid!
09 juli 2024

Denk aan de veiligheid!

Met enige regelmaat komen we bij bedrijven waar brand is ontstaan door verkeerd gebruik van de filter- of afzuiginstallatie.

Ga terug naar het overzicht

Houd uw werkomgeving veilig

Met enige regelmaat komen we bij bedrijven waar brand is ontstaan door verkeerd gebruik van de filter- of afzuiginstallatie. Denk bijvoorbeeld aan het afzuigen van vonken tijdens bewerkingen. Ook stof verhoogt de kans op het ontstaan van brand.

Brandgevaar bij vonken

Het afzuigen van vonken is een kritische handeling die alleen met speciaal daarvoor geschikte apparatuur gedaan kan worden. Klinkt logisch? Toch gebeurt het in de praktijk nog steeds niet overal.

Brandgevaar bij vonken

Brandgevaar bij stof

Ook stof, zoals metaalstof, verhoogt de kans op het ontstaan van brand. Om nog maar niet te spreken van explosiegevaarlijke stoffen. Bij industriële bewerkingen zoals slijpen, borstelen en polijsten is de keuze voor de juiste afzuigoplossing van cruciaal belang.

Brandgevaar bij stof

Werk op vol vermogen door

Een specifieke, op de soort bewerking en het materiaal afgestemde, industriële afzuiginstallatie is de enige juiste oplossing. 

Een voorbeeld: bij vrijkomend stof met vonkenrisico adviseren wij om een voorafscheiding toe te passen. En zo is er voor elke industrie een oplossing op maat. Zodat u op vol vermogen kunt blijven doorwerken.

Werk op vol vermogen door

Wij komen graag bij u langs voor een advies op maat. Afspraak maken? Neem contact met ons op 👉 0318 743100.

Raadpleeg vrijblijvend onze adviseurs!