Florensis

Stofafzuiging steksteekrobots

Voor zes nieuwe steksteekrobots is LUTEC benaderd om een oplossing aan te dragen voor het vrijkomende stof tijdens productie uit de steksteekmachines.

ISO Group kiest wederom voor LUTEC

Dankzij de positieve ervaringen met LUTEC in eerdere projecten, benaderde ISO Group ons opnieuw voor advies. Ditmaal voor de stofafzuiging van 6 extra steksteekrobots bij Florensis, locatie Dinteloord.

ISO Group ontwikkelt en levert machines voor de bedekte tuinbouw om arbeidsintensieve taken te automatiseren. Voor ISO Group is het productieproces van de klant leidend voor de automatiseringsoplossing. Net als LUTEC stelt ISO Group de klant centraal en bieden zij een oplossing op maat. Dat maakt onze samenwerking ook zo krachtig.

ISO Group kiest wederom voor LUTEC

Florensis – If you want to grow

Ook bij Florensis mochten wij al eerder een oplossing aanleveren. Hier zijn naar volle tevredenheid in een eerder stadium 2 filtermodules geplaatst voor de afzuiging van stof voor 24 steksteekrobots.

Florensis is een toonaangevend familiebedrijf in de internationale sierteelt. Haar visie is om de meest betrouwbare, innovatieve en duurzame veredelaar en vermeerderaar te zijn. Zij hebben productie- en veredelingslocaties in Nederland, Duitsland, Portugal, Kenia en Ethiopië. Met ruim 2.500 medewerkers levert Florensis jaarlijks een assortiment van 4.000 plantvariëteiten aan 8.000 professionele kwekers in 50 landen. Voor Florensis is verantwoord ondernemen even natuurlijk als het bieden van de beste kwaliteit met de hoogste leverbetrouwbaarheid.

Florensis – If you want to grow

LUTEC biedt de oplossing

Bij Florensis leverde ISO Group een zestal nieuwe steksteekrobots, de ISO Cutting Planter 2500. Tijdens productie komt er stof vrij uit deze robots.  Hiervoor biedt de FM100 van het fabricaat LUTEC uitkomst.

Met een speciaal voor deze toepassing geselecteerd filter wordt de lucht gefilterd met een afscheidingsgraad > 99,9% door de vier filterpatronen, waarbij de neerwaarts gerichte luchtstroom garant staat voor de meest efficiënte wijze van filterreiniging en een perfecte stofafvoer.

LUTEC biedt de oplossing

De voordelen

✅ Compact samengebouwd

✅ Volledige integratie van filtering en ventilatoren

✅ Eenvoudig uit te breiden

 

De centrale filter- en ventilatie-unit, fabricaat LUTEC, model FM 100 wordt opgebouwd uit één zelfstandig werkende module die het hart vormt van het afzuigsysteem. De vervuilde afgezogen lucht wordt in de filtermodule door één ventilator aangezogen, gefilterd en vervolgens wordt de gereinigde lucht naar binnen teruggebracht of naar buiten afgevoerd.

 

Lees hier meer over de FM 100

De voordelen

Heeft u nog vragen over dit project of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via 0318-743100 of mail naar info@lutec.nl.

Neem contact met ons op!