Projectcases
Projectcases

Duurzame klimaattechnische oplossingen die aansluiten bij de praktijk

Projectcase Peti Proteïn

Eind 2021 verrees nabij Veenendaal de nieuwe productielocatie van Peti Protein. LUTEC Luchttechniek realiseerde een duurzame klimaatinstallatie op maat.
Zo wordt er gebruik gemaakt van duurzame koudemiddelen (R454B) en wordt restwarmte uit de processen hergebruikt voor de klimatisering van de fabriek.

Naschakelen op techniek

Naast deze ‘standaard’ technieken worden bovendien de buffervaten voor warm water verwarmd met de warmte die de compressoren genereren. Door de compressoren aan te sluiten op een lucht/water wisselaar wordt de warmte van de compressoren niet naar buiten afgeblazen maar teruggewonnen en naar het warm water buffervat gebracht en gebruikt voor het ontvochtigingsproces en in de winter voor de verwarming van de werkruimte. 

Naschakelen op techniek

Hergebruik restwarmte

Het resultaat van het hergebruik van restwarmte:

  • Voorkomen van warmte uitstoot naar de atmosfeer (opwarming)
  • Besparing op energiekosten
  • Reductie van verwarmingsvermogen
  • Reductie op ontvochtingsvermogen
Hergebruik restwarmte

Duurzaam het jaar rond

Energie is bij PETI Food gedurende het gehele jaar nodig. In de winterperiode voor de verwarming van de productieruimte. In de zomer voor het ontvochtigen van het productieproces. De toepassing van deze extra duurzame, klimaattechnische oplossing heeft dus door alle seizoenen heen effect.

Duurzaam het jaar rond

Andere projectcases

In welke industriële branche u ook werkzaam bent, wij bieden klimaattechnische oplossingen die aansluiten bij uw bedrijf. Of u nu werkzaam bent in de voedingsmiddelenindustrie, zoals hierboven omschreven staat, of in de maak- of de kunststofindustrie. Als specialist in het creëren van een optimaal werkklimaat voor mens en machine realiseren we totaaloplossingen voor elke industrie.

Praktische aanpak van duurzaamheid

Lees hier meer over onze aanpak bij Fijnmechanische Industrie Goorsenberg in Nijmegen - Dubbele winst voor Fijnmechanische Industrie Goorsenberg dankzij klimaatsysteem (lutec.nl).

Ook voor de spuitgietproductie bij ITHO realiseren wij een duurzame oplossing Work in progress - Klimaatbeheersing spuitgietproductie - Nieuws over lucht- of klimaattechniek | Lutec Luchttechniek BV.

Praktische aanpak van duurzaamheid

Voor elke industrie een HVAC oplossing op maat

Wij denken graag met u mee wat voor u de meest praktische, duurzame oplossing is.

Raadpleeg vrijblijvend onze adviseurs!