Rodepa Plastics

Stofafzuiging bij kunststof recycling

Afval. We produceren er met z’n allen nogal wat van. Zeker van kunststof afval. Gelukkig is dit kunststof afval vaak geschikt voor een tweede (of derde) leven. In Oost-Nederland huist een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van gebruikt kunststof naar grondstoffen voor weer nieuwe kunststof productie.

Bronafzuiging dicht bij recycling proces

Bij de recycling van al dat kunststof komt nogal wat stof vrij. Het kunststof materiaal is hoog stofhoudend en met name bij de overgangen van de diverse transportbanden komt het stof vrij. Echter, ook bij shredders en opvangbunkers is uittreding van stof volop aanwezig.  

Voor dit project bouwde LUTEC diverse stofafzuigingen op en rond het recycling proces in de productielocatie. Door middel van hoog rendement cyclonen, ventilatoren en via vacuüm leidingsystemen wordt het stof bij de bron in het proces weggezogen en afgevangen. 

 

Bronafzuiging dicht bij recycling proces

Ontstoffing op het proces

Onze adviseur bracht in samenspraak met een engineer de stofpunten in kaart. Per punt werd vervolgens een concept design gemaakt. Het is hierbij van belang dat het stof met zo min mogelijk lucht afgezogen kan worden. Hoe minder lucht er benodigd is, hoe kleiner de installatieonderdelen kunnen blijven. Door op slimme wijze de compartimenten in te delen en af te schermen, kan het stof efficiënt gevangen en afgevoerd worden.

De toegepaste hoog-rendement cyclonen scheiden het stof vervolgens van de lucht. Daarna wordt het in zakken opgevangen.

Ontstoffing op het proces

Stofvrij werken in de recycling

Het totale systeem, de compartimentering, afscherming en effectieve afzuiging resulteert in een stofvrije werkomgeving voor deze producent in de recycling. De toegepaste installatie-onderdelen zijn robuust en zwaar industrieel. Daarmee zijn ze zeer geschikt voor deze relatief ruwe omgeving. 

Stofvrij werken in de recycling

Toegepaste oplossingen

Deze case hebben wij mede kunnen realiseren door een combinatie van onderstaande oplossingen:

Ontstoffing

Ontstoffing

Bekijk oplossing

Gerelateerde projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen over dit project of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? 
Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact