Stofafzuiging bij overlast door spanen en fijnstof in de kunststof industrie

Net als bij veel andere producten, komen er ook bij het be- en verwerken van kunststof spanen en fijnstof vrij. Stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van medewerkers en bovendien kunnen leiden tot overlast en storingen aan apparatuur en machines.

Bij bedrijven in de kunststof industrie is er regelmatig sprake van hinderlijke of zelfs giftige dampen, die ontstaan door het verwarmen en/of verlijmen van de kunststoffen. Tel daarbij op het feit dat dampen die afkomstig zijn van bepaalde lijmen, zwaarder zijn dan lucht. Zo blijft de schadelijke damp laag bij de vloer hangen, precies op de plek waar de medewerkers zich bevinden.

Volop reden dus om te zorgen voor een juiste afzuiging van stof, dampen en ook hinderlijke geur.

Oplossingen voor optimale luchtkwaliteit bij kunststofverwerkende bedrijven

Afzuiging stof, dampen en geur bij kunststofbewerking

Stof wegblazen van de werkplek is in dit geval geen goede optie. Immers, de fijne stofdeeltjes komen hierdoor juist weer in de lucht terecht en worden ingeademd door medewerkers in de productieruimte.

Bronafzuiging

De beste oplossing is om stof zo dicht mogelijk bij de bron af te zuigen. Afhankelijk van het soort stof kan dit bijvoorbeeld met een patronenfilter. Deze zijn er in vele verschillende soorten en worden uiteraard afgestemd op het soort stof dat afgevangen moet worden. Bij statisch stof is een slangenfilter meer geschikt.

Bronafzuiging

Ruimtelijke afzuiging van dampen

Sommige dampen afkomstig van kunststofbewerking zijn zwaarder dan lucht. Deze dampen zullen zich dus eerst over de vloer verspreiden en de overige lucht verder omhoog drukken. Wanneer bronafzuiging niet mogelijk of niet gewenst is, vormt ruimtelijke afzuiging een goed alternatief. 

LUTEC stemt altijd de meest optimale vorm van afzuiging af op uw situatie. Geheel afhankelijk van de soort af te zuigen stoffen en/of dampen, de werkzaamheden en uw wensen.

Uiteindelijk doel zal steeds zijn om binnen uw productieruimte te komen tot een schone en gezonde werkomgeving. Eén waarin uw medewerkers onder goede omstandigheden hun werk kunnen uitvoeren. En een ruimte waarin stof uw dure apparatuur en machines niet kan aantasten, zodat productieprocessen ongestoord door kunnen gaan.

Ruimtelijke afzuiging van dampen

Voorbeelden van onze projecten met stofafzuiging en klimaattechniek binnen de kunststof industrie

Wij hebben inmiddels vele bedrijven in de kunststof industrie mogen voorzien van stofafzuiging en klimaattechniek. Voorbeelden van onze duurzame totaaloplossingen ziet u in onderstaande slider.

Onze opdrachtgevers in de kunststof industrie

Vragen? Neem contact op.

Vragen? Neem contact op.

Bel  0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact