Damp- en gasafzuiging binnen de chemische industrie en bij toeleveranciers

Het mag duidelijk zijn dat veiligheid en gezondheid binnen de chemische industrie (en bij haar toeleveranciers) de belangrijkste elementen zijn als het gaat om het werkklimaat. Want waar gewerkt wordt met producten zoals loog/zuren, waterstof, rioolgas, lakken, thinner etc. liggen gezondheidsgevaren door inademing van die stoffen en dampen op de loer. Vervuiling van de lucht door die schadelijke of hinderlijke gassen en dampen leidt tot een ongezonde en onveilige werkomgeving. De juiste damp- en gasafzuiging is dus van groot belang.

LUTEC heeft al bij veel chemische bedrijven klimaattechnische installaties ontworpen en gebouwd om van de soms ongezonde werkomgeving weer een aangenaam werkklimaat te maken. Daarbij is het niet alleen een kwestie van wat afzuiginstallaties aanbrengen. Een goede voorbereiding en aanpak-op-maat is cruciaal. Want juist voor klimaatinstallaties bij de chemische industrie is een gedegen inventarisatie en bestudering van de te verwerken stoffen en de specifieke processen van groot belang voor een veilig eindresultaat. Ook het voorkomen van explosie-risico’s (ATEX omgeving) vergt een specialistische aanpak.

Oplossingen voor optimale luchtkwaliteit bij chemische bedrijven

Afzuigsystemen gassen en dampen: voor effectieve verwijdering vervuilde lucht

Uiteraard wilt u uw medewerkers beschermen tegen de risico’s die zij lopen bij het werken met chemische stoffen. Uw medewerkers zijn immers een kostbaar goed en u wilt dat zij met plezier hun werk uitvoeren. Daarnaast is het ook van belang om te voldoen aan de ARBO- en milieu-eisen. En wat te denken van de afvoer van vervuilde lucht naar buiten toe? Dat is niet zo maar toegestaan en u dient de belasting voor het milieu te beperken.

Afzuigsystemen gassen en dampen: voor effectieve verwijdering vervuilde lucht

Aanpak "op maat"

Wij gaan graag met u in gesprek over de risico’s die gelden voor uw specifieke productieomgeving. Met onze kennis en know-how over verschillende soorten afzuigsystemen en de processen binnen de chemische industrie kunnen wij u uitstekend adviseren. Want elk soort damp of gas reageert anders. Zijn de dampen lichter dan lucht, dan is een andere aanpak nodig dan wanneer de dampen zwaarder zijn dan lucht. Zijn de dampen of gassen corrosief? Dit kan nadelige gevolgen hebben voor machines in uw productieruimte. Zo maar wat factoren om mee te nemen in de gehele aanpak. 

Aanpak

Projecten gas- en dampafzuiging binnen de chemische industrie

Onze klanten in de chemische industrie

Vragen? Neem contact op.

Vragen? Neem contact op.

Bel  0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact