Lucht- en klimaattechniek van groot belang voor de voedingsmiddelenindustrie

Wanneer u actief betrokken bent bij de productie van voedingsmiddelen, heeft u hygiëne en voedselveiligheid als vanzelfsprekend hoog op het prioriteitenlijstje. En dan weet u ongetwijfeld ook dat een weldoordacht lucht- en klimaatsysteem binnen de productielocatie van grote invloed is op die hygiëne.

LUTEC is al jaren actief binnen de food industrie. Wij bieden producenten oplossingen op het gebied van lucht- en klimaattechniek.  Het aandachtsgebied hygiëne staat hierbij voorop. Een optimaal werkend lucht- en klimaatsysteem resulteert niet alleen in betere hygiëne, maar óók in een veiliger, schoner en prettiger werkklimaat. Hierdoor ontstaat er een kwalitatief beter eindproduct én renderen mens en machines optimaal.

Goede klimaattechniek brengt vele voordelen!

Problematiek binnen de food productie

Zo bestuderen wij productieruimtes om te kijken op welke wijze onze luchtbehandelingsinstallaties kunnen zorgen voor de eliminatie van ongewenste stoffen in de lucht. Denk hierbij aan stof, vettige dampen of bijvoorbeeld micro-organismen. Immers, die micro-organismen zitten nu eenmaal in de lucht en kunnen uw producten in diverse productiestadia besmetten.

Uiteraard is ook temperatuur een veel gehoord probleem binnen productielocaties. De diverse productieprocessen, machines, zon of andere warmtebronnen laten de temperatuur ongewenst hoog oplopen. Dit kan een constante productkwaliteit in de weg zitten. Maar ook een aangenaam werkklimaat voor de medewerkers is van groot belang. Met onze oplossingen realiseren we voor u een optimale luchttemperatuur én luchtkwaliteit.

Problematiek binnen de food productie

Maatwerkadvies voor constante productkwaliteit

Binnen de genoemde oplossingen levert LUTEC geen standaard oplossingen maar maatwerk. Dit vergt uiteraard een gedegen aanpak. Waar nodig voeren we van te voren onderzoek uit. Immers, meten is weten! De cijfers helpen om inzicht te krijgen en de juiste oplossing aan te dragen. Uiteraard doen we dit alles in overleg met u om samen tot een optimaal resultaat te komen! Waar mogelijk passen we duurzame oplossingen toe en adviseren wij over eventuele subsidies. Zo levert u uw bijdrage aan het milieu en kunt u vaak ook nog besparen op kosten. Met de juiste lucht- en klimaatinstallatie zet u niet alleen een belangrijke stap op het gebied van de geldende wet- en regelgeving omtrent voedselveiligheid. U zorgt ook goed voor uw werknemers en machines. Voor nu en in de toekomst.

Maatwerkadvies voor constante productkwaliteit

Projecten binnen de voedingsmiddelenbranche

Onze klanten in de voedingsmiddelenindustrie

Vragen? Neem contact op.

Vragen? Neem contact op.

Bel  0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact