Lucht- en klimaattechniek van groot belang voor de voedingsmiddelenindustrie

U bent actief betrokken bij de productie van voedingsmiddelen. Hygiëne en voedselveiligheid hebben voor u vanzelfsprekend de hoogste prioriteit. Ongetwijfeld weet u dat een weldoordacht lucht- en klimaatsysteem binnen een productielocatie van grote invloed is op die hygiëne.

LUTEC is al jaren actief binnen de food industry. Wij bieden producenten oplossingen op het gebied van lucht- en klimaattechniek. Hygiëne staat hierbij voorop. Een optimaal werkend lucht- en klimaatsysteem resulteert niet alleen in betere hygiëne, maar óók in een veiliger, schoner en prettiger werkklimaat. Hierdoor ontstaat er een kwalitatief beter eindproduct én renderen mens en machines optimaal.

Goede klimaattechniek brengt vele voordelen!

Problematiek in de food productie

Iedere productieruimte wordt door ons eerst geanalyseerd. Zo weten we hoe onze luchtbehandelingsinstallatie zo effectief mogelijk kan zorgen voor de eliminatie van ongewenste stoffen in de lucht. Denk hierbij aan stof, vettige dampen of bijvoorbeeld micro-organismen. Per slot van rekening zitten micro-organismen nu eenmaal in de lucht en kunnen die uw producten in diverse productiestadia besmetten.

Uiteraard is ook temperatuur een veel gehoord probleem in productielocaties. De diverse productieprocessen, machines, de zon en andere warmtebronnen laten de temperatuur ongewenst hoog oplopen. Dit kan een constante productkwaliteit in de weg staan. Maar ook een aangenaam werkklimaat voor de medewerkers is van groot belang. Met onze oplossingen realiseren we voor u een optimale temperatuur én luchtkwaliteit.

Problematiek in de food productie

Maatwerkadvies voor constante productkwaliteit

LUTEC Luchttechniek levert altijd maatwerk oplossingen. Dit vraagt om een gedegen aanpak. Waar nodig voeren we van te voren onderzoek uit. Immers, meten is weten! Deze bevindingen helpen om inzicht te krijgen en de juiste oplossing aan te dragen. In overleg met u komen we samen tot een optimaal resultaat!

Waar mogelijk passen we duurzame oplossingen toe en adviseren wij over eventuele subsidies. Zo levert u uw bijdrage aan het milieu en kunt u vaak ook nog besparen op kosten. Met de juiste lucht- en klimaatinstallatie zet u een belangrijke stap op het gebied van de geldende wet- en regelgeving omtrent voedselveiligheid. Tegelijkertijd zorgt u goed voor uw werknemers en machines. Voor nu en in de toekomst.

Maatwerkadvies voor constante productkwaliteit

Voorbeelden van onze projecten in de voedingsmiddelenindustrie

Wij hebben inmiddels vele bedrijven in de Food Industry mogen voorzien van een schoon en hygiënisch klimaatsysteem. Voorbeelden van onze duurzame totaaloplossingen ziet u in onderstaande slider. 

Onze opdrachtgevers in de voedingsmiddelenindustrie

Vragen? Neem contact op.

Vragen? Neem contact op.

Bel  0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact