Peti BV

Peti Protein draagt bij aan ieders gezondheid

Peti BV groeit. En hoe! Eind 2021 verrees nabij Veenendaal de nieuwe productielocatie van Peti Protein. Een indrukwekkend pand waar dag in dag uit gewerkt wordt aan voedingssupplementen van hoge kwaliteit, volledig afgestemd op de wensen van de klant. Door het fabriceren van grondstoffen tot voeding, draagt Peti BV bij aan ieders gezondheid.

Mengen, verpakken, etc.

Mengen, verpakken, malen en crushen, zeven, detecteren, warehousing en logistiek, in het nieuwe pand van Peti Protein gebeurt het allemaal. En dat vraagt om een klimaatinstallatie op maat.

Er zijn twee luchtgroepen voorzien: een voor de medium-care en een voor de high-care ruimten. Naast de temperatuur wordt ook de luchtvochtigheid geregeld. Het ontwerp is volledig op luchthiërarchie gebaseerd. De installaties kenmerken zich door een duurzaam karakter. Zo wordt er gebruik gemaakt van duurzame koudemiddelen (R454B) en wordt restwarmte uit de processen hergebruikt voor de klimatisering van de fabriek.

De hoogste kwaliteitseisen

Peti Protein is de jongste onderneming van Peti BV, waar alleen gewerkt wordt met producten die bestemd zijn voor de menselijke voedingsmarkt. Vanzelfsprekend wordt hier nauwlettend rekening gehouden met kwaliteitseisen en keurmerken waaraan de producten moeten voldoen. Alle producten bezitten certificaten, denk daarbij aan FSCC22000, Kosher en Halal.

De hoogste kwaliteitseisen

Energielabel A+, zowel voor koelen als verwarmen

Voor de high-care ruimten in het bedrijfspand van Peti Protein leverde LUTEC een AIRTEC HP 33000 luchtbehandelingskast die voldoet aan de hoogste hygiëne-eisen. Deze stille, compacte kast is energiezuinig uitgevoerd. Speciaal voor Peti Protein is de unit onder meer voorzien van free-cooling en een ontvochtingssectie. De ingebouwde ventilatie is voorzien van stofdetectie in relatie tot ATEX.

De klimaatinstallatie is bovendien voorzien van een lucht/water-warmtepomp met desuperheater. Hiermee wordt gratis warmte teruggewonnen vanuit het koelproces. Deze warmte wordt gebruikt voor het ontvochtigingsproces. De hoog efficiënte lucht/water-warmtepomp draait op het nieuwe koudemiddel R454B met een GWP van 467. Dit koudemiddel is meer dan 70% milieuvriendelijker dan de gangbare varianten!

Energielabel A+, zowel voor koelen als verwarmen

Nakoeling of -verwarming

Dankzij de inverter-uitvoering van de warmtepomp kan met hetzelfde systeem zowel verwarmd als gekoeld worden. Hiermee wordt het mogelijk om het binnenklimaat onder alle weersomstandigheden optimaal te houden. Met een koelvermogen van 315 kW (bij een buitenconditie van 32oC) en een verwarmingsvermogen van 235 kW (buitenluchtconditie -10oC).

Een vergelijkbare klimaatinstallatie zorgt in de medium-care ruimten voor een aangenaam binnenklimaat. Voor de luchtbehandeling is hier een luchtbehandelingkast AIRTEC HP 23000 toegepast.  

Nakoeling of -verwarming

Ventileren en brandbeveiliging

Een complete klimaatinstallatie bestaat naast een luchtbehandelingskast en een warmtepomp ook uit ventilatie en beluchting. Voor onder andere de technische ruimte en de opslagruimten zijn bij Peti Protein afzuig- en dakventilatoren toegepast en be- en ontluchtingsroosters.

In enkele ruimten bestaat de kans op explosiegevaar. Hier zijn kunststof ATEX ventilatoren toegepast die de agressieve dampen afzuigen. Dit is de juiste ventilator waar corrosieve gassen, besmette lucht of ander agressieve componenten deel uitmaken van de afgezogen lucht.

Ventileren en brandbeveiliging

Uit oogpunt van brandbeveiliging zijn er brandkleppen aangebracht in de luchtkanalen. Mocht er onverhoopt brand uitbreken, dan wordt hiermee de verspreiding van giftige gassen, rook en vuur voorkomen. Op het moment dat er brand ontstaat en de lucht in het kanaal een temperatuur bereikt van 72°C, smelt de zekering van de brandklep en sluit deze automatisch het luchtkanaal af.

Ingrediënten voor succesvol resultaat

Voor een gezonde levensstijl biedt Peti Protein graag de juiste grondstoffen. Om er ook zeker van te zijn dat werknemers en het productieproces optimaal functioneren is LUTEC Luchttechniek ingeschakeld.

Zo garandeert Peti Protein een solide basis waar kwaliteitsproducten geproduceerd worden in een voor mens en machine gezond binnenklimaat. Waarbij ook op hygiënenormen en kwaliteitseisen aandachtig is toegezien.

Benieuwd welke mogelijkheden er voor u zijn?

Vanuit uw behoefte stellen wij ventilatie, verwarming, koeling, be- of ontvochtiging en filtering centraal. We durven innoverend te zijn en ‘out-of-the-box’ te denken.

Neem contact met ons op voor een advies op maat: tel. 0318-743100 of klik op de link.

Neem contact met ons op!