Service & Onderhoud
Service & Onderhoud

Uw duurzame industriële installatie optimaal laten functioneren? Ons Serviceteam staat voor u klaar!

Service & Onderhoud

De service van LUTEC Luchttechniek gaat door nadat een project is opgeleverd.

Uw duurzame industriële installatie vergt onderhoud om ongewenste stilstand te voorkomen. Steeds vaker zien we dat technische diensten vooral worden ingezet om de procesgerelateerde machines maximaal te laten functioneren. Naar ondergeschikte installaties zoals luchttechnische klimaatinstallaties heeft u het liefst geen omkijken. 

LUTEC Service & Onderhoudsteam

Om deze reden is ons Service en Onderhoudsteam continu in ontwikkeling. Per relatie beoordelen we waar de behoefte voor ondersteuning ligt en passen hier de interventietijden en contracten op aan. Een onderhoudscontract biedt voorrang op niet-contractanten, waarmee we u altijd op een korte termijn kunnen ondersteunen. Indien noodzakelijk op afstand of op locatie.

Dit geldt niet alleen voor onze eigen installaties. In ruim 30 jaar hebben we een brede kennis opgebouwd van de verschillende installaties. Zo vervullen we graag uw wens als servicepartner in de lucht- en klimaattechniek.

Inmiddels kunnen we bij de actuele installaties op afstand meekijken. De actuele werking van uw installatie wordt weergegeven in een speciaal hiervoor ontwikkelde app. Wenst u verder inzicht in bovenstaande mogelijkheden, raadpleeg uw adviseur.

LUTEC Service & Onderhoudsteam

Uw klimaatinstallatie per seizoen

Voor een goede werking van uw klimaatinstallatie is het verstandig om uw koelinstallatie en ventilatiesysteem aan te passen aan het seizoen. In de lente wordt uw installatie gereed gemaakt voor de komende periode van warmte. In het najaar schakelt u weer om van koelen naar verwarmen.

Is uw productieruimte al klaar voor de zomer?

Het voorjaar is het juiste moment om uw installatie om te schakelen van verwarmen naar koelen. En dus het ideale moment voor een totaalinspectie. Functioneert uw installatie nog optimaal? Levert het nog de maximale koelcapaciteit en ventileert uw systeem nog voldoende? En wat denkt u van de vele pollen in de lucht.

In het najaar maakt u uw klimaatinstallatie gereed om weer optimaal te functioneren en te voldoen aan de comforteisen voor de winter. Uw klimaatinstallatie schakelt om van koelen naar verwarmen.

Uw klimaatinstallatie per seizoen

Twee keer per jaar onderhoud

Voor een optimale werking van uw klimaatinstallatie raden we u aan om uw systeem twee keer per jaar na te kijken en schoon te maken. LUTEC Luchttechniek kan u hierbij ontzorgen. Tijdens een onderhoudscontrole verrichten wij onder meer de volgende werkzaamheden:

Voorjaar

✅ Adiabatisch koelpakket schoonmaken of vervangen.

✅ Pollenfilters voor buitenluchtaanzuiging vervangen.

✅ Fijnstoffilters in luchtbehandelingsunit vervangen.

✅ UV-filters en UV-lamp (preventie legionella) vervangen.

✅ Schoonmaken reservoir.

✅ Controle en afstelling van de regelkleppen.

✅ Optoeren ventilatoren voor extra koeling, indien gewenst.

Najaar

✅ Pollenfilters voor buitenluchtaanzuiging vervangen.

✅ Fijnstoffilters in luchtbehandelingsunit vervangen.

✅ Schoonmaken reservoir.

✅ Controle en afstelling van de regelkleppen.

✅ Controleren en schoonmaken van de heaters.

Wij zorgen ervoor dat u continu door kunt blijven werken in een schoon en gezond werkklimaat!

Luchtkwaliteitsmeting

Steeds vaker willen klanten kunnen aantonen dat ze beschikken over een goed werkende installatie die voor de medewerkers goede werkomstandigheden biedt. Om deze reden kan LUTEC indicatief een luchtkwaliteitsmeting doen.

We zijn geen arbeidshygiënisten en om deze reden doen we dit indicatief ter kennisgeving. U ontvangt een rapport dat gebruikt kan worden als interne memo richting uw medewerkers.  

Lees in onze kennisbank meer over luchtkwaliteitsmetingen.

Luchtkwaliteitsmeting

Reserve onderdelen

Tijdens onderhoudswerkzaamheden worden er regelmatig slijtdelen vervangen. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg. Hiermee kunnen wij de instandhouding en uptime / beschikbaarheid van uw installaties waarborgen. 

Reserve onderdelen

Filters

Jarenlang heeft LUTEC ervaring opgedaan met filters van de grootste filterproducenten ter wereld. Dit heeft ons op het punt gebracht dat we goede filters tegen een juiste marktprijs kunnen aanbieden. Zowel voor onze eigen filterkasten als ook voor lasrookfilters en stoffilters van andere producenten. Neem contact op met één van onze medewerkers voor uw vraag.

Filters

Heeft u reserve onderdelen nodig, belangstelling voor een luchtkwaliteitmeting of bent u benieuwd naar onze servicecontracten? Neem tijdens kantooruren contact met ons op.
Ons servicenummer is: 0318-743 170 of mail naar 
service@lutec.nl

Ga naar contact