HVAC systeem voor optimale klimaatbeheersing
Oplossingen

HVAC systeem voor optimale klimaatbeheersing

Een optimale klimaatbeheersing met HVAC systemen voor een aangenaam werkklimaat in bedrijfshallen

Vragen over HVAC systeem voor optimale klimaatbeheersing

HVAC oplossingen

Vandaag de dag is een HVAC-systeem niet meer weg te denken uit de productiefaciliteiten. Een weloverwogen HVAC klimaatsysteem resulteert per slot van rekening in een verbeterde luchtkwaliteit, hogere productiviteit en een goede arbeidsmoraal onder uw werknemers. Gun uw werknemers een werkklimaat waarin zij zich aangenaam voelen en waar uw machines optimaal zullen renderen. Dit zal ook bijdragen in het aantrekken van nieuwe ‘’schaarse’’ medewerkers.

LUTEC heeft de know-how in huis om binnen de industrie een gezond binnenklimaat te realiseren. Hiervoor passen wij verschillende technieken uit HVAC toe:

  1. (industriële) Verwarming (Heating)
  2. Ventilatie (Ventilation)
  3. (industriële) Koeling (AirConditioning / Cooling)
  4. Filtering
HVAC oplossingen

HVAC-systeem

HVAC-installaties worden in gebouwen en bedrijfspanden gebruikt om het klimaat te reguleren.

  1. H (heating): Heating wordt gebruikt voor het verwarmen van een gebouw en/of bedrijfspand en de verbonden installaties.
  2. V (ventilation): Ventilation zorgt ervoor dat een gebouw en/of bedrijfspand voorzien wordt van verse schone lucht.
  3. AC (airconditioning): Het gedeelte van deze installatie zorgt ervoor dat uw productieomgeving gekoeld is, wanneer het buiten warm is.
HVAC-systeem

Dé specialist op het gebied van HVAC oplossingen

Zowel natuurlijke- als mechanische ventilatie zorgt enerzijds voor toevoer van schone/verse lucht en anderzijds zorgt het voor filtering en afvoer van vervuilde lucht.
Met het direct of indirect verwarmen van deze lucht, zijn we in staat om in de wintermaanden een comfortabele temperatuur te verwezenlijken. Tijdens de warme zomerdagen, kunnen we de lucht met hetzelfde doel koelen. Door toepassing van deze technieken voor industriële verwarming en koeling samen, worden uw medewerkers en uw machines voorzien van een gezond werkklimaat.


Door toepassing van warmte-terug-winning en natuurlijke processen in het klimaatsysteem, ontstaat er een duurzaam HVAC-systeem.

Indien in de fabriekshal de temperatuur continu wordt gemonitord, kan er tijdig worden ingegrepen bij afwijkende temperaturen. Op deze manier wordt het productieproces niet blootgesteld aan afwijkende temperaturen wat resulteert in minder variatie en daarmee ook besparing van energie in gebruik.

Dé specialist op het gebied van HVAC oplossingen

Passend advies op maat

Om een op maat gemaakte klimaatbeheersing voor uw productiehal te realiseren, zullen onze adviseurs en engineers u ondersteunen bij het maken van een geoptimaliseerd plan. Gebaseerd op een engineeringsopdracht, wordt er een analyse gemaakt van uw bestaande productieomgeving. Er worden metingen uitgevoerd en alle processen van uw omgeving worden in kaart gebracht. Nadien volgt een rapport met alle mogelijke oplossingen. Deze plannen worden met u besproken en tenslotte rolt hier een compleet plan uit, expliciet voor u op maat afgestemd. Mocht u na de installatie en testfase nog vragen hebben of u wilt iets wijzigen, onze serviceafdeling staat tot uw beschikking!

Passend advies op maat

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gebouwen of wilt u met ons sparren over dit onderwerp? Neem vrijblijvend contact met ons op en onze adviseurs zullen u advies op maat geven!

Neem contact op!