Industriële ventilatie.
Oplossingen

Industriële ventilatie.

Natuurlijke en mechanische ventilatie voor een gezond binnenklimaat in uw bedrijfshal.

Vragen over Industriële ventilatie.
Industriële ventilatie.

Industriële ventilatie

Ventilatie van bedrijfshallen en industriële gebouwen is een vak apart. Bedrijfshallen zijn groot en hoog en die gehele inhoud moet voorzien worden van een gezond binnenklimaat. U wilt uw medewerkers tenslotte goede arbeidsomstandigheden bieden. Maar wel graag zonder extreem hoge energiekosten.

Deels biedt natuurlijke ventilatie een oplossing. Door dit slim te combineren met mechanische ventilatie, energiebesparende maatregelen en specifieke toepassingen zijn uitstekende resultaten te behalen. Graag zorgen wij ervoor dat uw investeringen leiden tot een duurzaam en gezond werkklimaat binnen uw productiehal.

Industriële ventilatie

Natuurlijke ventilatie, een goede basis

Het principe van natuurlijke ventilatie is eenvoudig: warme lucht stijgt, deze lucht wordt afgevoerd via ventilatie-openingen in het dak. Zeker in de industrie, waar productieprocessen veel warmte afgeven, is dit relevant.

Gebruik maken van buitenlucht is eveneens een goede en goedkope optie. De buitenlucht staat gratis tot onze beschikking en het verplaatsen hiervan kost relatief weinig energie. LUTEC maakt bij de totaaloplossingen voor industriële ventilatie dan ook veel gebruik van natuurlijke ventilatie.

Natuurlijke ventilatie, een goede basis

Aanpak industriële ventilatie

Uw vraagstukken als:

  • “Hoe voer ik de warmte zo efficiënt en voordelig mogelijk af?”
  • “Kan ik de warmte (energie!) uit deze luchtstromen terugwinnen? En zo ja, hoe dan?”

daar bijten onze specialisten zich graag in vast. Zij observeren uw productieomgeving, voeren metingen uit aan bestaande lucht- en energiestromen en inventariseren uw wensen en behoeften. Uit al deze data en berekeningen volgt uiteindelijk gericht advies over de benodigde ventilatiecapaciteit. Afhankelijk van uw situatie wordt een keuze gemaakt voor natuurlijke afvoer of natuurlijke toevoer, of beide. Dit al dan niet in combinatie met mechanische ventilatie.

Aanpak industriële ventilatie

Duurzame klimaatbeheersing

Een goede ventilatievoorziening draagt in belangrijke mate bij aan het beheersbaar maken van uw binnenklimaat. Nog steeds is industriële ventilatie hierin een doeltreffende aanpak, zeker als het gaat om het afvoeren van overtollige warmte.

LUTEC gaat met haar oplossingen in deze materie nét een stapje verder. Want in onze adviezen kijken wij ook naar duurzaamheid en de mogelijkheden voor het terugwinnen van energie.  Zo creëert u niet alleen een prettig en gezond werkklimaat voor uw medewerkers, maar u maakt uw investeringen ook duurzaam en beheersbaar.

Duurzame klimaatbeheersing

Heeft u nog vragen over deze oplossing of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact