Over Lutec
Over Lutec

Totaaloplossingen voor industriële ontstoffing en klimaatbeheersing.

Over ons

LUTEC Luchttechniek levert geavanceerde luchttechnische oplossingen voor een schoon en gezond werkklimaat. Vanuit uw behoefte stellen wij ventilatie, verwarming, koeling en filtering centraal. Wij geven daarvoor het advies, leveren en monteren de oplossing en onderhouden die uiteraard ook. Dit doen we in uiteenlopende industriële branches van de maakindustrie tot de voedingsmiddelenbranche.

Een schoon en gezond werkklimaat creëren staat bij ons hoog in het vaandel. Ons enthousiaste team, bestaande uit professionele vakmensen, maakt onze slogan meer dan waar: Air For Quality.

Vervuilde lucht door dampen of stof? Een onaangename temperatuur of luchtvochtigheid? Dit heeft nadelige gevolgen voor personeel en machines. Een goede afzuig- en/of klimaatinstallatie is daarom van groot belang.

Door onze innovatieve oplossingen op het gebied van industriële klimaattechniek, hebben we een unieke positie op de markt verworven. Met het door onszelf ontwikkelde, uitgebreide assortiment oplossingen en producten leveren we een belangrijke bijdrage aan een geoptimaliseerde productiviteit.

LUTEC Luchttechniek zorgt sinds jaar en dag voor oplossingen die zeker niet ingewikkeld of kostbaar hoeven te zijn. Voor een betrouwbare en betaalbare klimaat- of afzuiginstallatie kunt u bij ons terecht. Vanuit ons hoofdkantoor in Veenendaal zorgen wij in Nederland en België met eigen montageteams voor de luchttechnische oplossing die past bij uw specifieke industrie. Daarbij steken we voor onze klanten graag - letterlijk en figuurlijk - ook verder de grens over.

Klaar voor de toekomst!

De directie van LUTEC Luchttechniek wordt gevoerd door Gerwan van Dijk en Peter Jansen. Onder hun dagelijkse leiding is de organisatie helemaal klaar voor de toekomst.

Peter Jansen

“Een totaaloplossing is meer dan alleen koeling en ventilatie.” Voor directeur Peter Jansen staan de belangen van zijn klanten steeds voorop en hij denkt graag nét een stapje verder mee.

“Door goed te luisteren en dóór te vragen kom je er al gauw achter waar de werkelijke uitdaging ligt. Vaak realiseren wij niet alleen een optimaal werkklimaat maar kunnen we er ook voor zorgen dat er een maatschappelijk of productiematig probleem opgelost wordt. Denk aan geuroverlast, productiestagnatie of simpelweg kostenbesparing“.

Met zijn bevlogenheid zorgt Peter voor industriële productieruimtes waar medewerkers graag werken en machines optimaal blijven functioneren.

Peter Jansen

Gerwan van Dijk

“Uw bedrijf is uniek. Daarom levert LUTEC geen standaard oplossingen.” Directeur Gerwan van Dijk geeft graag een deskundig en eerlijk advies op maat.

“Meten is weten, en de cijfers helpen ons (en u) om situaties inzichtelijk te maken en te kiezen voor het juiste systeem voor uw situatie. We nemen er graag de tijd voor om onze expertise voor u in te zetten. Zo komen we samen tot een maximaal resultaat.”

Met zijn jarenlange technische ervaring is Gerwan ervan overtuigd dat er voor iedere toepassing een duurzame oplossing is die zeker niet altijd kostbaar hoeft te zijn maar wél altijd voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Gerwan van Dijk

Historie LUTEC Luchttechniek

In 1965 is het toenmalige Instoma in Amerongen opgericht. Destijds richtte het bedrijf zich vooral op de houtverwerkende industrie. Voor deze sector werden specifieke houtstofafzuigingen geleverd.

In 1997 nam de heer P.G. van Keulen het bedrijf Instoma over en hij is tot op heden eigenaar van de LUTEC Holding (KvK-nummer 32133787) met de werkmaatschappij LUTEC Luchttechniek (KvK-nummer 30141796).

Het bedrijf heeft onder verschillende handelsnamen geopereerd. Van Instoma bij aanvang, naar Van Keulen Instoma, Van Keulen Luchtreiniging en afzuigsystemen, Esta afzuigtechniek tot het huidige LUTEC Luchttechniek.

Eind jaren ’90 verkreeg Van Keulen de Benelux vertegenwoordiging voor het Duitse Esta Absaugtechnik uit Senden (Zuid-Duitsland). Dit contact is ontstaan op de beurs Schweissen und Schneiden in Duitsland. Kort na de beurs was er een afspraak op het kantoor in Senden waarna de samenwerking werd beklonken.

Deze samenwerking opende de deuren naar de metaalindustrie. Tot op de dag van vandaag voor LUTEC een belangrijke afzetmarkt.

Historie LUTEC Luchttechniek

Naast de producten van Esta levert LUTEC Luchttechniek sinds 2013 ook zelf ontwikkelde producten die specifiek geschikt zijn voor toepassing binnen onze projecten.

Hieronder enkele voorbeelden van deze producten:

Nóg meer weten over ons?

Als specialist creërt LUTEC een optimaal werkklimaat voor mens en machine in uiteenlopende industriële branches. Iedere industrie heeft zijn eigen prioriteiten, uitdagingen en eisen. Daarom geven wij altijd een advies op maat. 

Bekijk onderstaand onze presentatie met uitgebreide informatie, oplossingen en referenties voor de

 

Nóg meer weten over ons?

Totaaloplossingen afzuigsystemen

Met de aangeboden totaaloplossingen levert LUTEC luchttechniek een belangrijke bijdrage aan een gezond werkklimaat en hierdoor aan een verbeterde productiviteit.

Uiteraard worden onze adviezen en ontwerpen steeds afgestemd op de wensen van de opdrachtgevers en getoetst aan Arbo-en millieuregels.

Het systeem voor nu én de toekomst
Neem gerust contact met ons op voor meer info

Het systeem voor nu én de toekomst

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op!

Contact