Over Lutec
Over Lutec

Totaaloplossingen voor industriële ontstoffing en klimaatbeheersing

Over ons

LUTEC Luchttechniek levert geavanceerde luchttechnische oplossingen voor een schoon en gezond werkklimaat. Vanuit uw behoefte stellen wij ventilatie, verwarming, koeling en filtering centraal.

Wij geven het advies, engineeren, leveren en monteren de oplossing en onderhouden die uiteraard ook. Dit doen we in uiteenlopende industriële branches van de maakindustrie tot de voedingsmiddelenbranche.

Air For Quality

Vervuilde lucht door dampen of stof? Een onaangename temperatuur of luchtvochtigheid? Dit heeft nadelige gevolgen voor personeel en machines. Een goede afzuig- en/of klimaatinstallatie is daarom van groot belang.

Door onze innovatieve oplossingen op het gebied van industriële klimaattechniek, hebben we een unieke positie op de markt verworven. Met het door onszelf ontwikkelde, uitgebreide assortiment oplossingen en producten leveren we een belangrijke bijdrage aan een geoptimaliseerde productiviteit.

Uw bedrijf is uniek. Daarom komen wij graag bij u langs voor een advies op maat. Vanuit ons kantoor in Veenendaal ontwerpen wij de oplossing die past bij uw specifieke industrie. Met onze eigen montageteams leveren en monteren we uw luchttechnische oplossing en onderhouden die uiteraard ook. Groot voordeel van deze werkwijze is dat u met al uw vragen bij één partij terecht kunt.

Als specialist realiseren we voor onze klanten in Nederland en België betrouwbare klimaat- en afzuiginstallaties die zeker niet ingewikkeld of kostbaar hoeven te zijn. Ons enthousiaste team van professionele vakmensen maakt onze slogan meer dan waar: LUTEC Luchttechniek, Air For Quality.

Air For Quality

Klaar voor de toekomst!

De directie van LUTEC Luchttechniek wordt gevoerd door Gerwan van Dijk en Peter Jansen. Onder hun dagelijkse leiding is de organisatie helemaal klaar voor de toekomst.

Peter Jansen

“Van betekenis zijn voor anderen. Dat is mijn persoonlijke drijfveer.” Directeur Peter Jansen maakt graag het onmogelijk mogelijk. “Met onze industriële totaaloplossingen zijn we in staat een goed binnenklimaat te creëren.”

“Regelmatig komen we bij bedrijven waar men problemen ervaart met de kwaliteit van de binnenlucht. Soms jarenlang. Vaak zijn er dan al diverse ‘specialisten’ geweest die geprobeerd hebben een oplossing te bieden. Ik word er blij van als wij, vaak relatief snel, een oplossing kunnen realiseren die wél werkt.” Lees als voorbeeld hoe wij bij Auping de medewerkerstevredenheid op de metaalbewerkingsafdeling hebben kunnen verbeteren. 

Van familiebedrijf tot multinational, LUTEC biedt luchttechnische maatwerkoplossingen voor een veilige, schone en prettige werkomgeving. “Dankzij ons zeer hoge kennisniveau weten we ook grote bedrijven aan ons binden, ondanks dat ons bedrijf relatief bescheiden in omvang is. Vertrouwen is daarbij de sleutel tot succes.”

Peter Jansen

Gerwan van Dijk

“Uw bedrijf is uniek. Daarom levert LUTEC oplossingen op maat.” Directeur Gerwan van Dijk geeft graag een deskundig en eerlijk advies.

“We nemen er graag de tijd voor om onze expertise voor u in te zetten. Zo komen we samen tot het beste resultaat.”

Gerwan is de ontwerper van het LUTEC-systeem. Met zijn jarenlange technische ervaring is hij ervan overtuigd dat er voor elk project een duurzame oplossing is die zeker niet altijd kostbaar hoeft te zijn maar wél altijd voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen.

Trots is hij op alle projecten maar als hij moet kiezen, springen De Nederlandse Munt – “één van de meest bijzondere” – de nieuwbouw van offshore schip DCV Aegir voor Heerema, Industriële stofafzuiging binnen offshore | LUTEC Luchttechniek – “wàt een mooie ervaring” - en DAF – “presteren op het hoogste niveau” - er voor hem het meeste uit.

Gerwan van Dijk

Historie LUTEC Luchttechniek

In 1965 is het toenmalige Instoma in Amerongen opgericht. Destijds richtte het bedrijf zich vooral op de houtverwerkende industrie. Voor deze sector werden specifieke houtstofafzuigingen geleverd.

In 1997 nam de heer P.G. van Keulen het bedrijf Instoma over. Het bedrijf heeft onder verschillende handelsnamen geopereerd. Van Instoma bij aanvang, naar Van Keulen Instoma, Van Keulen Luchtreiniging en afzuigsystemen, Esta afzuigtechniek tot het huidige LUTEC Luchttechniek.

Eind jaren ’90 verkreeg Van Keulen de Benelux vertegenwoordiging voor het Duitse Esta Absaugtechnik uit Senden (Zuid-Duitsland). Dit contact is ontstaan op de beurs Schweissen und Schneiden in Duitsland. Kort na de beurs was er een afspraak op het kantoor in Senden waarna de samenwerking werd beklonken.

Deze samenwerking opende de deuren naar de metaalindustrie. Tot op de dag van vandaag voor LUTEC een belangrijke afzetmarkt.

Ontwikkeld voor een optimaal resultaat

Naast de producten van diverse gerenommeerde fabrikanten levert LUTEC Luchttechniek sinds 2013 ook zelf ontwikkelde producten die specifiek geschikt zijn voor toepassing binnen onze projecten.

Hieronder enkele voorbeelden van deze producten:

Nóg meer weten over ons?

Als specialist creërt LUTEC een optimaal werkklimaat voor mens en machine in uiteenlopende industriële branches. Iedere industrie heeft zijn eigen prioriteiten, uitdagingen en eisen. Daarom realiseren wij altijd een oplossing op maat. 

Bekijk onderstaand onze presentatie met uitgebreide informatie, oplossingen en referenties voor de

 

Nóg meer weten over ons?

Totaaloplossingen afzuigsystemen

Met de aangeboden totaaloplossingen levert LUTEC luchttechniek een belangrijke bijdrage aan een gezond werkklimaat en hierdoor aan een verbeterde productiviteit.

Uiteraard worden onze adviezen en ontwerpen steeds afgestemd op de wensen van de opdrachtgevers en getoetst aan Arbo-en millieuregels.

Het systeem voor nu én de toekomst
Neem gerust contact met ons op voor meer info

Het systeem voor nu én de toekomst

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op!

Contact