Over Lutec
Over Lutec

Totaaloplossingen voor industriële ontstoffing en klimaatbeheersing.

Over ons

LUTEC Luchttechniek levert doormiddel van geavanceerde luchttechnische oplossingen een schoon- en gezond werkklimaat. Wij geven daarvoor het advies, leveren en monteren de oplossing en onderhouden die uiteraard ook. Dit doen we in uiteenlopende industriële branches van metaal- tot de voedingsmiddelenindustrie. Ons team bestaande uit professionele vakmensen met een flinke dosis enthousiasme, zorgen elke dag voor een optimaal werkklimaat voor onze klanten. Een schoon en een gezond werkklimaat creëren, staat bij ons hoog in het vaandel.

Door onze innovatieve oplossingen, op het gebied van industriële klimaattechniek, hebben we inmiddels een fors assortiment ontwikkeld aan eigen oplossingen en producten en een unieke positie in de markt verworven. Mede hierdoor wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan een geoptimaliseerde productiviteit.

Vervuilde lucht met dampen of stof of van onaangename temperatuur dan wel luchtvochtigheid heeft nadelige gevolgen voor uw personeel en machines. Een goede afzuig- dan wel klimaatinstallatie is daarom van groot belang.

LUTEC Luchttechniek zorgt sinds jaar en dag voor oplossingen met afzuiginstallaties die zeker niet ingewikkeld of kostbaar hoeven te zijn. Voor een betrouwbare en betaalbare afzuiginstallatie kunnen klanten bij LUTEC Luchttechniek terecht.

Vanuit ons hoofdkantoor in Veenendaal, maken wij afzuiginstallaties met eigen montageteams door heel Nederland en België, daarbij gaan we voor onze klanten uiteraard ook verder de grens over.

Over ons

Historie LUTEC Luchttechniek

Begin jaren ’90 is het toenmalige Instoma in Amerongen opgericht. Destijds richtte het bedrijf zich met circa 3 medewerkers op de houtverwerkende industrie. Voor deze sector werden specifieke houtstofafzuigingen geleverd.

In 1997 nam de heer P.G. van Keulen het bedrijf Instoma van de heer Tuik over. De heer Van Keulen is tot op de dag van vandaag nog steeds eigenaar van de LUTEC Holding (KvK-nummer 32133787) met de werkmaatschappij LUTEC Luchttechniek (KvK-nummer 30141796).

Het bedrijf heeft onder verschillende handelsnamen geopereerd. Van Instoma bij aanvang, naar Van Keulen Instoma, Van Keulen Luchtreiniging en afzuigsystemen, Esta afzuigtechniek tot het huidige LUTEC Luchttechniek.

Eind jaren ’90 verkreeg Van Keulen de Benelux vertegenwoordiging voor het Duitse Esta Absaugtechnik uit Senden (Zuid-Duitsland). Dit contact is ontstaan op de Beurs Schweissen und Schneiden in Duitsland. Kort na de beurs vond een afspraak plaats op het kantoor in Senden met Dr. Kulitz. De samenwerking werd beklonken.

Deze samenwerking opende langzaam maar zeker de deuren naar de Metaalindustrie, waar tot op de dag van vandaag een groot deel van de dagelijkse omzet uit voortkomt.  

Historie LUTEC Luchttechniek

Stokje overgedragen

Inmiddels heeft de heer van Keulen een stapje terug gedaan om meer te genieten van zijn welverdiende vrije tijd. De directie wordt momenteel gevoerd door Gerwan van Dijk en Peter Jansen. Onder hun dagelijkse leiding wordt de organisatie verder klaargestoomd voor de toekomst.

Peter Jansen

Ik ben Peter Jansen, 38 jaar en woon in het oosten van het land. Sinds 2016 ben ik in dienst bij LUTEC. In het verleden, heb ik verschillende functies bekleed in de techniek, met name in de internationale machinebouw en in de toelevering van motoren.

Peter Jansen

Gerwan van Dijk

Ik ben Gerwan van Dijk, 39 jaar en woon in het oosten van het land.
Mijn carrière is bij LUTEC begonnen in 2004, hier heb ik verschillende functies bekleed.
En sinds 2019 hebben Peter en ik  het stokje van Piet van Keulen overgenomen en bekleden wij samen de functie van directie.

Gerwan van Dijk

Naast de producten van Esta zijn er inmiddels ook sinds 2013 eigen producten ontwikkeld voor toepassing binnen onze diverse projecten. Voorbeelden van deze producten:

filterkast FM (filtermodule)

Nóg meer weten over ons?

LUTEC beschikt over een fraaie presentatie met uitgebreide informatie over onze oplossingen voor de diverse branches. Bekijk deze presentatie hiernaast >>

Bekijk onze presentatie
Nóg meer weten over ons?

Totaaloplossingen afzuigsystemen

Met de aangeboden totaaloplossingen levert LUTEC luchttechniek een belangrijke bijdrage aan een gezond werkklimaat en hierdoor aan een verbeterde productiviteit. Uiteraard worden onze adviezen en ontwerpen steeds afgestemd op de wensen van de opdrachtgevers en getoetst aan Arbo-en millieuregels.

Het systeem voor nu én de toekomst
Neem gerust contact met ons op voor meer info

Het systeem voor nu én de toekomst

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op!

Contact