Over Lutec
Over Lutec

Totaaloplossingen voor industriële ontstoffing en klimaatbeheersing.

Over LUTEC

LUTEC Luchttechniek, gevestigd te Veenendaal, werkt vanuit een unieke positie in de markt. LUTEC is jong van geest met een rijke historie van ruim 25 jaar in de markt van afzuigtechniek en industriële klimaattechniek. Het werkgebied is met name Nederland en België, maar ook steeds vaker tot ver daarbuiten, zoals in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Letland en zelfs in China zijn onze oplossingen niet onopgemerkt gebleven.

Op dit moment telt ons team een kleine 35 medewerkers. Dit aantal is groeiend door de grote vraag uit de markt voor onze innovatieve en duurzame oplossingen. Bijvoorbeeld het Verticale verdringingssysteem, beter bekend als 'het LUTEC systeem'.

Naast dit gemotiveerde team vormen innovatie en de door ons zelf ontwikkelde producten en oplossingen de basis van het succes. Onze producten en projecten leveren een belangrijke bijdrage aan een gezond en milieuvriendelijk werkklimaat met een verbeterde productiviteit.

Historie LUTEC Luchttechniek

Begin jaren ’90 is het toenmalige Instoma in Amerongen opgericht. Destijds richtte het bedrijf zich met circa 3 medewerkers op de houtverwerkende industrie. Voor deze sector werden specifieke houtstofafzuigingen geleverd.

In 1997 nam de heer P.G. van Keulen het bedrijf Instoma van de heer Tuik over. De heer Van Keulen is tot op de dag van vandaag nog steeds eigenaar van de LUTEC Holding (KvK-nummer 32133787) met de werkmaatschappij LUTEC Luchttechniek (KvK-nummer 30141796).

Het bedrijf heeft onder verschillende handelsnamen geopereerd. Van Instoma bij aanvang, naar Van Keulen Instoma, Van Keulen Luchtreiniging en afzuigsystemen, Esta afzuigtechniek tot het huidige LUTEC Luchttechniek.

Eind jaren ’90 verkreeg Van Keulen de Benelux vertegenwoordiging voor het Duitse Esta Absaugtechnik uit Senden (Zuid-Duitsland). Dit contact is ontstaan op de Beurs Schweissen und Schneiden in Duitsland. Kort na de beurs vond een afspraak plaats op het kantoor in Senden met Dr. Kulitz. De samenwerking werd beklonken.

Deze samenwerking opende langzaam maar zeker de deuren naar de Metaalindustrie, waar tot op de dag van vandaag een groot deel van de dagelijkse omzet uit voortkomt.  

Historie LUTEC Luchttechniek

Toekomst LUTEC Luchttechniek

Inmiddels heeft de heer Van Keulen een stapje terug gedaan om meer te genieten van zijn welverdiende vrije tijd. De directie wordt momenteel gevoerd door G.A. van Dijk en P. Jansen. Onder hun dagelijkse leiding wordt de organisatie verder klaargestoomd voor de toekomst.

 

Toekomst LUTEC Luchttechniek

Naast de producten van Esta zijn er inmiddels ook sinds 2013 eigen producten ontwikkeld voor toepassing binnen onze diverse projecten. Voorbeelden van deze producten:

filterkast FM (filtermodule)

Nóg meer weten over ons?

LUTEC beschikt over een fraaie presentatie met uitgebreide informatie over onze oplossingen voor de diverse branches. Bekijk deze presentatie hiernaast >>

Bekijk onze presentatie
Nóg meer weten over ons?

Totaaloplossingen afzuigsystemen

Met de aangeboden totaaloplossingen levert LUTEC luchttechniek een belangrijke bijdrage aan een gezond werkklimaat en hierdoor aan een verbeterde productiviteit. Uiteraard worden onze adviezen en ontwerpen steeds afgestemd op de wensen van de opdrachtgevers en getoetst aan Arbo-en millieuregels.

Het systeem voor nu én de toekomst
Neem gerust contact met ons op voor meer info

Het systeem voor nu én de toekomst

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op!

Contact