Climate Cube
Climate Cube

Dé oplossing voor industriële ventilatie, gecombineerd met duurzame koeling en verwarming

Wat is de LUTEC Climate Cube?

De LUTEC Climate Cube is een energie-efficiënt HVAC systeem dat een duurzaam werkklimaat creëert.

Of het nu gaat om het verbeteren van het binnenklimaat of het koelen van een bedrijfshal tijdens warme zomers, dit duurzame klimaatsysteem biedt de juiste componenten om 365 dagen per jaar aan uw behoeften te voldoen.

Bovendien is de Climate Cube modulair en groeit mee met de ontwikkeling van een bedrijf. De componenten zijn subsidiabel en dragen bij aan een energiezuinige en duurzame oplossing.

Zuivere lucht voor uw bedrijf

1. Het ventilatiesysteem

De basis van de Climate Cube bestaat uit het filteren en transporteren van lucht met behulp van energiezuinige EC-ventilatoren. Deze ventilatoren worden traploos aangestuurd, zodat de luchtverplaatsing wordt afgestemd op de behoefte van dat moment.

Hierdoor bent u verzekerd van een optimale ventilatie en klimaatbeheersing in bijvoorbeeld uw bedrijfshal of productieomgeving.

Duurzaam koelen met water

2. Adiabatische koeling

Een van de componenten die de Climate Cube biedt, is adiabatische koeling. Deze duurzame koeltechniek maakt gebruik van waterverdamping om de ventilatielucht op een energiezuinige manier te koelen.

Dankzij deze duurzame koeling kunt u genieten van een aangenaam en comfortabel binnenklimaat, zelfs tijdens de warmste zomerdagen. Meer informatie over deze industriële koeltechniek is te vinden op de pagina adiabatische koeling.

Geavanceerde klimaattechniek

3. Twee-traps koeling

Om het koelvermogen verder te vergroten en meer controle over de temperatuur te bieden, kan de Climate Cube worden uitgebreid met een extra koeltrap. Deze tweede koeltrap maakt gebruik van een warmtepomp en maakt het mogelijk om dieper te koelen en de lucht te ontvochtigen.

De warmtepomp haalt een groot deel van zijn energie uit de buitenlucht, waardoor het rendement hoog is. Bovendien kan het resterende elektrische energieverbruik gemakkelijk worden opgewekt met behulp van duurzame energie.

Warmte uit de buitenlucht: gasloos en duurzaam

Naast koeling kan de warmtepomp in de Climate Cube ook worden gebruikt voor industriële verwarming. Op deze manier kunt u uw productieruimte op een gasloze en duurzame wijze verwarmen. De warmtepomp heeft een dubbele functie, waardoor u profiteert van zowel efficiënte koeling als energiezuinige verwarming. Bovendien is de warmtepomp uitgerust met het duurzame koudemiddel R-32, met een laag GWP-getal (Global warming potential).

Warmte uit de buitenlucht: gasloos en duurzaam

Uw binnenklimaat verbeteren met de Climate Cube?

Zorg voor een duurzaam, gezond werkklimaat met de LUTEC Climate Cube en optimaliseer uw bedrijfsprocessen. Neem contact met ons op en ontdek de voordelen van dit energiezuinige en duurzame klimaatbeheersingssysteem voor uw bedrijf.

Uw binnenklimaat verbeteren met de Climate Cube?

Voor een persoonlijk advies op maat bent u bij ons aan het juiste adres. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Climate Cuber voor uw bedrijf?

Neem contact met ons op!