Casteleijn

Klimaattechniek Patisserie Specialiteiten

Casteleijn Patisserie Specialiteiten is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige kwaliteitsproducten in de vorm van stroopwafels, gevulde biscuits en overige koekproducten.

Continue productkwaliteit in bakkerij

Voor de bestaande stroopwafelbakkerij bestond de behoefte aan een optimalisatie van de lucht- en klimaatbeheersing. Redenen hiervoor waren enerzijds om te komen tot een gewenste, continue kwaliteit van het eindproduct. Anderzijds stonden betere arbeidsomstandigheden voor het personeel op het verlanglijstje.

Een optimaal werkend lucht- en klimaatsysteem voor zowel bakkerij als inpakafdeling zou deze doelstellingen kunnen realiseren. Daarbij moest wel rekening gehouden worden met de verschillende behoeftes op diverse posities binnen de productielocatie.

Continue productkwaliteit in bakkerij

Duurzame adiabatische koeling

Na uitgebreid onderzoek van de exacte wensen en behoeften, en na metingen binnen de locatie, legde LUTEC een plan “op maat” neer. Adiabatische koeling en intelligente luchtbehandeling zorgen er nu voor dat in zowel de bakkerij als de inpakafdeling altijd een optimaal klimaat heerst. Ongeacht de buitentemperatuur in de diverse seizoenen.

LUTEC heeft dit plan gerealiseerd door drie adiabatische koelingen te koppelen aan drie AIRTEC HP FOOD kasten die de lucht de ruimte in blazen. Uiteraard zijn de kasten uitgevoerd met de juiste filters (afgestemd op de aard van de producten en processen) en brengen we de lucht middels luchtverdeelslangen met een lage luchtsnelheid de betreffende ruimtes in. Door deze trage luchtsnelheid ervaren de medewerkers geen enkele vorm van tocht.

Het complete systeem is voorzien van een hoogwaardige SIEMENS besturing die door de klant zelf goed te bedienen is.

Duurzame adiabatische koeling

Resultaat

Het resultaat is een duurzaam energetische oplossing die tot grote tevredenheid van de klant presteert.

De medewerkers genieten ’s zomers én ‘s winters van een verbeterd werkklimaat met aangename temperaturen. En ook het eindproduct van Casteleijn heeft zeker baat bij deze complete oplossing.

LUTEC is dan ook erg trots om Casteleijn Patisserie Specialiteiten toe te mogen voegen aan het lijstje tevreden klanten.

Toegepaste oplossingen

Deze case hebben wij mede kunnen realiseren door een combinatie van onderstaande oplossingen:

Industriële koeling

Industriële koeling

Bekijk oplossing
HVAC-systeem.

HVAC-systeem.

Bekijk oplossing

Gerelateerde projecten

Onze gerelateerde projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen over dit project of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl