FISCe

Geconditioneerde lucht voor de pasteurisatielijn van FISCe

FISCe (een werkmaatschappij van het beursgenoteerde Acomo) heeft in de bestaande productiefaciliteit een nieuwe ruimte gerealiseerd waar producten gepasteuriseerd en verpakt worden. Voor het filteren en conditioneren van de lucht in deze cleanroom is LUTEC Luchttechniek ingeschakeld.

Acomo is een internationale groep van bedrijven die conventionele en biologische voedingsproducten en voedingsingrediënten inkopen, verhandelen, behandelen, verwerken, verpakken en distribueren voor de wereldwijde voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Voedselveiligheid staat voorop

Kernverantwoordelijkheid voor bedrijven die werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie is het leveren van veilige producten. Dat is voor de Acomo bedrijven dan ook niet anders. In de productiefaciliteiten worden strikte kwaliteitssystemen gehanteerd. Alle vestigingen zijn gecertificeerd volgens normen zoals SQF, FSSC 22000, ISO 22000, HACCP en BRC.

Voedselveiligheid staat voorop

Een weldoordacht lucht- en klimaatsysteem is van grote invloed op de voedselveiligheid. In de bestaande productiehal is door FISCe een nieuwe ruimte gecreëerd waar producten gepasteuriseerd en verpakt kunnen worden. Advindy B.V. was betrokken bij de engineering en uitvoering van deze ruimte en benaderde LUTEC Luchttechniek voor de advisering en realisatie van de luchtbehandeling.

Overdruk en luchtverversing

De pasteurisatieruimte functioneert als een cleanroom. Een zeer hygiënische ruimte waar verontreiniging van het productieproces door micro-organismen wordt uitgesloten. Toetreding tot de cleanroom kan alleen via hygiënesluizen die van geconditioneerde en gefilterde lucht worden voorzien. In de cleanroom en hygiënesluizen worden overdruk, wenselijke luchtverversingen, temperatuur en luchtvochtigheid geregeld.

Dit naar aanleiding van de wens van FISCe om een ambiënte situatie in de cleanroom te kunnen hanteren met een gewenst temperatuurverschil van 5°C.

Overdruk en luchtverversing

Luchtbehandelingskast speciaal voor de Food Industry

De AIRTEC HP luchtbehandelingskast is dankzij de hygiënische uitvoering speciaal geschikt voor toepassing in de voedingsmiddelenindustrie. Deze kast is direct naast de pasteurisatieruimte geplaatst en zuigt lucht aan vanuit de omliggende ruimte.

Luchtbehandelingskast speciaal voor de Food Industry

Middels de luchtkanalen wordt de lucht naar de cleanroom en de hygiënesluizen getransporteerd, alwaar textiele luchtverdeelslangen zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de ingeblazen lucht. De DHC (Dust Holding Capacity) van deze luchtverdeelslangen is de ideale oplossing voor een hoge ventilatiecapaciteit, zonder dat medewerkers hinder ondervinden van tocht. Op het dak van de productielocatie zijn twee ventilatoren geplaatst voor de toe- en afvoer van de lucht. De in eigen beheer ontwikkelde besturingssoftware zorgt ervoor dat FISCe geen omkijken heeft naar het luchtbehandelingssysteem en informatie op afstand uitgelezen kan worden.

Tegemoetkomen aan de wensen van de klant

‘Bridging your needs’ is Acomo’s slogan. Zij stellen al ruim 200 jaar alles in het werk om te voldoen aan de behoeften van leveranciers en klanten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie in meer dan 100 landen. Wij zijn er trots op hier een bijdrage aan te hebben mogen leveren.

Tegemoetkomen aan de wensen van de klant

De specialisten van LUTEC stellen alles in het werk om een schoon en gezond werkklimaat te creëren voor onze relaties. Onze innovatie oplossingen zijn maatwerk. In samenwerking met de klant - gebaseerd op zijn wensen en eisen – wordt een optimaal klimaat gerealiseerd voor mens en machine.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies van één van onze specialisten: 0318-743100.

Naar het contactformulier