Ontstoffing
Oplossingen

Ontstoffing

Verwijderen van stof rondom productieprocessen vraagt om een goed ontstoffingsplan.

Vragen over Ontstoffing
Ontstoffing

Stop de overlast van stof!

Vrijkomend stof vormt in productieomgevingen een bron van overlast. Niet alleen de medewerkers ondervinden er hinder van. Uw fabriek ziet er vuil en onverzorgd uit. En last but not least, stof leidt tot problemen met en slijtage van uw machines. 

Ontstoffing kan deze problemen in belangrijke mate voorkomen.

Een schone en stofvrije productie

Door het vrijkomende stof direct en gericht bij de bron af te zuigen, voorkomt u de verspreiding ervan. De afgezogen lucht met het stof kan vervolgens gefilterd worden. Afhankelijk van de situatie wordt de afgezogen en gefilterde lucht daarna teruggevoerd de werkruimte in of naar buiten afgevoerd.

In welke branche u ook werkzaam bent; er zijn verschillende methodes om hinder door stof aanzienlijk te verminderen.

Een schone en stofvrije productie

De voordelen van ontstoffing

Effectieve ontstoffingstechnieken bieden de nodige voordelen:

  1. Gezondheid en veiligheid van werknemers: Door stofdeeltjes direct bij de bron af te vangen en te verwijderen, minimaliseert u de blootstelling aan schadelijke stoffen. Dit vermindert de kans op gezondheidsproblemen en verhoogt de productiviteit.

  2. Schone en geordende werkplek: Het verwijderen van stofdeeltjes voorkomt ophoping op oppervlakken, machines en elektrische componenten. Dit vermindert storingen, schade en brandgevaar, en bevordert de efficiëntie en kwaliteit van uw productieprocessen.

  3. Energiebesparing door hergebruik: Efficiënte filtertechnieken zuiveren de lucht zo grondig dat deze opnieuw de werkruimte ingebracht kan worden. 

De voordelen van ontstoffing

Energiebesparing door hergebruik

Moderne filtertechnieken leveren uitstekende resultaten op. In veel gevallen kan de lucht zo grondig gereinigd worden dat deze opnieuw de werkruimte ingebracht kan worden. Vooral in koudere periodes, wanneer de lucht al verwarmd is, leidt dit tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening.

Zelfs in situaties waarbij luchtafvoer naar buiten onvermijdelijk is, kan de aanwezige energie in de luchtstroom worden hergebruikt. Tegelijkertijd draagt u bij aan een schoner milieu. Door de sterk gereduceerde emissies, vormt de gefilterde lucht geen belasting voor de omgeving. 

Energiebesparing door hergebruik

Een stofvrije werkomgeving: onze specialistische aanpak

Elke soort stof heeft zijn eigen uitdagingen en vereist een doelgerichte aanpak. Daarom bieden wij gespecialiseerde oplossingen die voldoen aan de huidige milieu-eisen en rekening houden met mogelijke risico’s van explosiegevaarlijke stoffen.

  1. Advies op maat: Onze experts staan klaar om u te adviseren over de beste oplossing voor uw specifieke situatie. We voeren metingen uit en analyseren grondig het type stof in uw productieomgeving.

  2. Efficiënte installatie: In nauw overleg met u realiseren we de gewenste en meest efficiënte filterinstallatie. Zo kunt u en uw medewerkers genieten van gefilterde schone lucht.

  3. Onderhoud en service: Is de filterinstallatie eenmaal gerealiseerd en functioneert deze naar uw tevredenheid? Dan zorgt onze serviceafdeling ervoor dat dit zo blijft, zodat u jarenlang profiteert van een gezonde werkomgeving.

Een stofvrije werkomgeving: onze specialistische aanpak

Ontstoffing bij lichtere applicaties

Oplossing

De FM filter- en ventilatie unit

Bij lichtere werkzaamheden is de FM een van de oplossingen voor een stofvrije omgeving.

Lees verder

Brochure

Ontstoffing van de productieruimte

Lees meer over onze aanpak en oplossingen - ook bij zwaardere applicaties.

Ga naar documentatie

Referentie

Ontstoffing van steksteekrobotos

De ontstoffing van steksteekrobots is een goed voorbeeld van een lichtere applicatie.

Lees verder

Stof tot nadenken?
Onze adviseurs denken graag met u mee!

Neem contact op!