Ontstoffing
Oplossingen

Ontstoffing

Verwijderen van stof rondom productieprocessen vraagt om een goed ontstoffingsplan

Vragen over Ontstoffing
Ontstoffing

Ontstoffing binnen de productieomgeving

Vrijkomend stof vormt binnen productieomgevingen een bron van overlast. Niet alleen de medewerkers ondervinden er hinder van. Stof leidt ook tot problemen met en slijtage van uw machines. Bovendien zorgt het er voor dat uw fabriek er vuil en onverzorgd uit ziet.

Ontstoffing kan deze problemen in belangrijke mate voorkomen. Door het vrijkomende stof heel gericht bij de bron af te zuigen, voorkomt u de verspreiding ervan. De afgezogen lucht met het stof kan vervolgens gefilterd worden. Afhankelijk van de situatie wordt de afgezogen en gefilterde lucht daarna ofwel teruggevoerd de werkruimte in, ofwel het wordt naar buiten toe afgevoerd.

Ontstoffing binnen de productieomgeving

De voordelen van een schone en stofvrije werkomgeving

Het afzuigen van stof en het filteren van stof uit vervuilde luchtstromen resulteert in een schone werkomgeving. En een schone (en gezonde!) werkomgeving leidt tot tevreden medewerkers. Maar het zorgt ook voor efficiëntere productie doordat machines minder downtime hebben en minder onderhoud vergen.

Ongeacht in welke branche u actief bent, er zijn diverse mogelijkheden om overlast door stof aanzienlijk te reduceren. En met de huidige technieken op het gebied van stofafzuiging creëert u niet alleen een schone werkomgeving. Ze leiden vaak ook tot aanzienlijke energiebesparing.

De voordelen van een schone en stofvrije werkomgeving

Hoe realiseer ik een stofvrije werkomgeving?

Elke soort stof kent zijn eigen problematiek en vergt een gerichte aanpak. Dit, samen met de huidige milieu-eisen en eventuele risico’s van explosiegevaarlijke stoffen, zal duidelijk maken dat een specialistische aanpak nodig is. Onze experts adviseren u graag over de beste oplossing voor uw specifieke situatie. Zij voeren metingen uit en komen met een grondige analyse van het soort stof binnen uw productieomgeving. In nauw overleg met u realiseren wij de gewenste en meest efficiënte installatie.  Is de filterinstallatie eenmaal gerealiseerd en functioneert deze naar uw volle tevredenheid? Dan zorgt onze serviceafdeling er voor dat dit ook zo blijft, en genieten u en uw medewerkers jarenlang van gefilterde schone lucht. 

Hoe realiseer ik een stofvrije werkomgeving?

De voordelen van gefilterde lucht

Met de huidige filtertechnieken zijn zeer hoge resultaten te behalen. Door lucht in hoge mate van vervuiling te ontdoen, is deze in veel gevallen herbruikbaar. De gefilterde lucht wordt dus terug de werkruimte ingevoerd. Omdat de lucht, zeker in koudere perioden, vaak al verwarmd is, bespaart u zo flink op energie! Zelfs in die situaties dat afvoer naar buiten onvermijdelijk is, is de in de luchtstroom aanwezige energie te hergebruiken. En u draagt ook gelijk bij aan een schoner milieu. Want door de sterke reductie van emissies, vormt de gefilterde lucht geen belasting voor het milieu.

De voordelen van gefilterde lucht