Het belang van lucht- en klimaattechniek in de recycling branche

Bedrijven binnen de recyclingbranche en afvalverwerking hebben door hun specifieke bedrijfsprocessen een grote focus op veilig en gezond werken. Daarbij zijn niet alleen zaken als het dragen van de juiste PBM’s, goede omgang met machines en veilig handelen van belang.

Ook wat minder zichtbare gevaren door een slechte luchtkwaliteit verdienen aandacht. Bij het verwerken en terugwinnen van kostbare grondstoffen worden processen als shredden, zeven en ziften toegepast. Hierbij komen veel schadelijke stoffen, dampen, rook en olienevel vrij. En ook het overstorten van gerecyclede materialen doet veel stof opwaaien. Allemaal ingrediënten voor een zeer ongezond werkklimaat.

Ook voor de recycling branche biedt een klimaatsysteem voordelen!

Aangename temperatuur in productieruimte afvalverwerking

Neem daarbij de problematiek rondom het verkrijgen en behouden van een aangename temperatuur in de productieruimtes. Het hele jaar door is er behoefte aan koelen of juist verwarmen om een prettige werkomgeving te creëren. Met name in de zomer kan de temperatuur met al die draaiende machines enorm oplopen.

Zijn deze zaken als luchtkwaliteit in combinatie met klimaat niet op orde, dan gaat dit onvermijdelijk ten koste van de productiviteit van zowel mensen als machines.

LUTEC heeft binnen de recycling sector de nodige ervaring opgedaan. Bij veel recycling bedrijven die kampen met de omschreven problemen, dragen wij de juiste adviezen en oplossingen aan en realiseren een gezond werkklimaat.

Aangename temperatuur in productieruimte afvalverwerking

Advies op maat voor de beste luchtkwaliteit

Elk bedrijf is uniek. Daarom geloven wij bij LUTEC in advies op maat. Tijdens een uitvoerig voortraject inventariseren wij de problemen en verzamelen relevante informatie. Aan de hand van deze data en na overleg met de klant komen we tot een ontwerp op maat. Op deze wijze komen wij samen met u tot het beste eindresultaat.

Advies op maat voor de beste luchtkwaliteit

Uw klimaatinstallatie voor nu én voor de toekomst

Ook als de lucht- en klimaatinstallatie eenmaal is gerealiseerd blijven we graag betrokken. We hechten belang aan een relatie voor de lange termijn. Wat zijn de plannen voor uw bedrijf op de korte en langere termijn? Heeft dit effect op de klimaatinstallatie? Over uitbreidingen en aanpassingen denken wij graag mee. Zo bent u steeds klaar voor de toekomst. 

Ook het onderhoud van en de service aan uw installatie heeft onze aandacht. Zodat uw installatie optimaal functioneert. We bieden u de mogelijkheid om compleet ontzorgd te worden. Met een service- en onderhoudscontract bent u verzekerd van een optimaal functionerende installatie zonder down-time.

Voorbeelden van onze projecten met klimaattechniek in de recycling industrie

Wij hebben inmiddels diverse bedrijven in de recycling industrie mogen voorzien van een klimaatsysteem. Voorbeelden van onze duurzame totaaloplossingen ziet u in onderstaande slider.

Onze opdrachtgevers in de recycling branche

Vragen? Neem contact op.

Vragen? Neem contact op.

Bel 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact