HVAC-systeem
Oplossingen

HVAC-systeem

Dankzij de optimale klimaatbeheersing zorgt het HVAC-systeem voor een aangenaam werkklimaat in bedrijfshallen.

Vragen over HVAC-systeem
HVAC-systeem

HVAC-oplossingen

Vandaag de dag is een HVAC-systeem niet meer weg te denken uit productiefaciliteiten. Een weloverwogen HVAC-klimaatsysteem resulteert per slot van rekening in een verbeterde luchtkwaliteit, hogere productiviteit en een goede arbeidsmoraal onder uw werknemers.

Gun uw werknemers een werkklimaat waarin zij zich prettig voelen en waar uw machines optimaal zullen renderen. Dit zal ook bijdragen in het aantrekken van nieuwe 'schaarse' medewerkers.

LUTEC heeft de know-how om in de industrie een gezond binnenklimaat te realiseren. Hiervoor passen wij verschillende technieken uit de HVAC toe:

  1. (Industriële) Verwarming (Heating)
  2. Ventilatie (Ventilation)
  3. (Industriële) Koeling (AirConditioning / Cooling)
  4. Filtering
HVAC-oplossingen

HVAC-systeem

HVAC-installaties reguleren het klimaat in gebouwen en bedrijfspanden.

  1. H - Heating: wordt gebruikt voor het verwarmen van een gebouw en/of bedrijfspand en de verbonden installaties.
  2. V - Ventilation: zorgt ervoor dat een gebouw en/of bedrijfspand voorzien wordt van verse schone lucht.
  3. AC - AirConditioning: koelt uw productieomgeving als het buiten warm is.
HVAC-systeem

Dé specialist op het gebied van HVAC-oplossingen

Zowel natuurlijke- als mechanische ventilatie zorgt voor de toevoer van schone/verse lucht enerzijds en de filtering en afvoer van vervuilde lucht anderzijds. Door deze lucht tijdens de wintermaanden direct of indirect te verwarmen en tijdens de warme zomerdagen te koelen, realiseren we het hele jaar een comfortabele temperatuur. Dankzij de toepassing van deze technieken voor industriële verwarming en koeling samen, worden uw medewerkers en uw machines voorzien van een gezond werkklimaat.

Door toepassing van warmte-terug-winning en natuurlijke processen in het klimaatsysteem, ontstaat er een duurzaam HVAC-systeem.

Als de temperatuur in de fabriekshal continu wordt gemonitord, kan er tijdig worden ingegrepen bij afwijkende temperaturen. Op deze manier wordt het productieproces niet blootgesteld aan temperatuurfluctuaties, wat resulteert in energiebesparing.

Dé specialist op het gebied van HVAC-oplossingen

Passend advies op maat

Voor een op-maat-gemaakte klimaatbeheersing voor uw productiehal ondersteunen onze adviseurs en engineers u bij het maken van een geoptimaliseerd plan. Gebaseerd op een engineeringsopdracht wordt er een analyse gemaakt van uw bestaande productieomgeving. Er worden metingen uitgevoerd en alle processen van uw omgeving worden in kaart gebracht. Daarna volgt een rapport met alle mogelijke oplossingen. Deze plannen worden met u besproken en tenslotte rolt hier een compleet plan uit, specifiek voor u op maat gemaakt. Mocht u na de installatie en testfase nog vragen hebben of u wilt iets wijzigen, onze serviceafdeling staat tot uw beschikking!

Passend advies op maat

Vragen? Neem contact met ons op.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw industrie? Neem vrijblijvend contact met ons op en onze adviseurs geven u graag een advies op maat!

Neem contact op!