E.L.S. B.V.

Stofafzuiging bij recycling brandblussers

Eén van onze klanten binnen de recycling industrie was op zoek naar een oplossing gerelateerd aan het recyclen van brandblussers. Het bedrijf wil het residu van bluspoeder uit gebruikte brandblussers gezogen hebben, zodat deze daarna verder verwerkt kunnen worden. Het bluspoeder bevat een zeer hoge concentratie zouten en is om die reden lastig te filteren. Daarbij moet het stof ook met hoge snelheid uit de blussers afgezogen worden.

Hoogvacuüm stofafzuiging

Onze engineers bedachten een passende oplossing door toepassing van een hoogvacuüm afzuigtechniek. Via hoogvacuüm kan met een beperkt luchtvolume, maar met veel kracht stof afgezogen worden.  In dit geval paste LUTEC een industriële filtercycloon toe. Deze filtert niet alleen op basis van cycloonwerking, maar is eveneens voorzien van filterelementen voor het opvangen van fijnstof. Op deze manier wordt het stof snel en efficiënt uit de brandblus-cilinders verwijderd. 

Hoogvacuüm stofafzuiging

De cycloonfilter is hierbij op een frame geplaatst die aan de onderzijde voorzien is van een stofsluis. Onder de sluis wordt een Big Bag geplaatst waar het stof drukloos in terecht komt. Aan de cycloonfilter is een ringkanaalventilator gekoppeld. De ventilator heeft ruim voldoende zuigkracht om het stof op één punt af te voeren.

Combinatie van hoogvacuüm zuigkracht en cycloonfilter

De klant is zeer tevreden over deze krachtige applicatie. De brandblussers worden nu in zeer korte tijd op eenvoudige wijze ontdaan van het reststof in de cilinders. De hoogvacuüm zuigkracht in combinatie met de cycloonfilter bieden een passende oplossing. 

Combinatie van hoogvacuüm zuigkracht en cycloonfilter

Toegepaste oplossingen

Deze case hebben wij mede kunnen realiseren door een combinatie van onderstaande oplossingen:

Ontstoffing.

Ontstoffing.

Bekijk oplossing
Afzuigen van dampen.

Afzuigen van dampen.

Bekijk oplossing

Gerelateerde projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen over dit project of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Neem contact op!