Warmtepompen

Een veel ingezette techniek om op duurzame wijze een productieruimte te verwarmen dan wel te koelen is middels een lucht-water warmtepomp.

De machines halen hun energie uit de buitenlucht, zelfs bij lagere temperaturen zijn ze in staat energie uit de lucht te onttrekken en om te zetten in energie.

Hiervoor is slechts een stroomaansluiting nodig, waarbij de machine afhankelijk van zijn rendement uit 1 kWh elektriciteit 3-5 kWh warmte dan wel koude genereert.

Warmtepompen

Energie opwekking
Met de gegenereerde energie warmt de lucht-water warmtepomp water op als transportmedium. Water is een zeer goede en efficiënte drager van energie.

Afhankelijk van de applicatie en toepassing wordt het water vaak eerst opgeslagen in een warm- of koudwater buffervat en van daaruit getransporteerd naar de afgifte systemen. Dit kunnen losse in de ruimte hangende watergevoede heaters zijn of bijvoorbeeld een verwarmings- danwel koelbatterij in een luchtbehandelingskast.

 

 

Rendement en koudemiddel
Belangrijk aspect bij het selecteren van een warmtepomp is uiteraard de vermogensselecties bij de juiste ontwerp buitentemperaturen.

Daarnaast is het van groot belang om te kijken naar het rendement. En dan niet zozeer het maximale of optimale rendement maar juist het rendement in deellast. Hiervoor worden de SEER (koeling) en de SCOP (verwarming) gebruikt. Ook is het belangrijk om te kijken welk koudemiddel er toegepast wordt.

Als koudemiddel doen duurzame varianten als R-32 en R454B momenteel hun intrede. Een goed alternatief voor de nog vaak toegepaste R410A. Deze duurzame alternatieven hebben een aanzienlijk lager GWP (Global warming potential) getal en stoten daarmee minder broeikasgassen uit. Dus een veel lagere belasting van het milieu.

Gasloos bouwen

In veel nieuwbouwsituaties waar gasloos gebouwd wordt, biedt de lucht-water warmtepomp uitkomst. Maar ook in bestaande bouw bijvoorbeeld tijdens renovatie kan de warmtepomp een serieuze oplossing zijn om niet meer met gas te hoeven verwarmen.

De warmtepomp kan daarbij in omkeerbare uitvoering ook gebruikt worden voor het koelen van een ruimte. Met de steeds warmer wordende zomerperioden, vaak een welkome aanvulling.

Bekijk onze warmtepompen

V-IPER

De warmtepompen uit het assortiment V-IPER zijn ontworpen voor het verwarmen van verwarmingsinstallaties voor industrieel gebruik.

bekijk product V-IPER

Warmtepomp LCX

De LCX warmtepomp is ontworpen voor verwarmingstoepassingen bij industrieel gebruik.  Dit model biedt op akoestisch gebied zeer goed prestaties.

bekijk product LCX

Warmtepomp VLE

De VLE is een nieuwe mono blok luchtgekoelde koelmachines en warmtepomp voor  installatie buiten, die gebruik maakt van het koudemiddel R454B. 

bekijk product VLE

Onze producten

Benieuwd naar onze warmtepompen? Klik hieronder en bekijk onze producten.

Bekijk onze warmtepompen