Orangeworks

Gezond werkklimaat in productielocatie Orangeworks te Oss

Maar liefst zes luchtbehandelingskasten plaatsen wij op het dak van de nieuwe productielocatie van Orangeworks, Process Professionals te Oss. In opdracht van Heembouw realiseerde LUTEC hier een verticaal verdringingssysteem voor optimale afvoer van lasdampen. De luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning en filtering zorgen voor optimale ventilatie. Verwarming en koeling worden geregeld vanuit één centraal opgestelde warmtepomp.

Effectieve lasrookafvoer bij RVS lassen

Orangeworks te Oss is een bijzonder en innovatief bedrijf dat procesinstallaties bouwt uit voornamelijk roestvast staal. De machines zijn specifiek bedoeld voor bedrijven in de voedselverwerkende industrie (wereldwijd). Naast de volledige engineering produceert men zelf de onderdelen en bouwt deze vervolgens op tot complete skids. 

In de twee voormalige locaties in Veghel en Mill liep Orangeworks tegen grenzen aan. Voornamelijk door ruimtegebrek, maar ook omdat het werken op twee locaties niet ideaal bleek. In 2019 verrees daarom een complete nieuwbouw in Oss, met ruim 10.000 m2 productieruimte.

LUTEC werd gevraagd om te zorgen voor een goed werkklimaat in de productieruimte, waarbij rekening gehouden moest worden met de strenge regelgeving. Immers, bij het lassen van roestvast staal komt chroom VI vrij, wat schadelijk is voor de gezondheid. Naast het ontdoen van de vrijkomende lasrook diende de productiehal tevens te worden voorzien van verwarming en koeling. Verder was het zaak om de gebruikersruimten zo in te richten dat er onder goede en gezonde omstandigheden gewerkt kan worden. 

Effectieve lasrookafvoer bij RVS lassen

Verdringingsventilatie voor optimale lasrookafvoer

Voor de productieruimte werd één compleet totaal concept geïntegreerd, het LUTEC systeem. Op basis van verdringingsventilatie wordt de vrijkomende lasrook effectief afgevoerd en wordt schone en geconditioneerde lucht ingebracht. Deze lucht wordt middels zes AIRTEC HP kasten toegevoerd en afgezogen. De kasten zijn voorzien van een hoogrenderende kruisstroomwisselaar, waarbij de luchtstromen 100% gescheiden zijn. Deze filter en conditioneringskasten worden centraal gevoed vanuit één centraal opgestelde en omkeerbare warmtepomp.

Voor de gebruikersvoorzieningen zijn maatwerkoplossingen toegepast in de vorm van gaswassing, bronafzuiging en het verwijderen van stof.  

Verdringingsventilatie voor optimale lasrookafvoer

Duurzaam eindresultaat

Het resultaat is een duurzaam totaal systeem, waarbij alle onderdelen middels één centrale webapplicatie benaderbaar zijn. De klant kan overal en altijd zijn klimaatsysteem en geur- en ontstoffingsvoorzieningen monitoren en instellen. De medewerkers van Orangeworks zijn dan ook zeer content met hun nieuwe werkklimaat.

Duurzaam eindresultaat

Toegepaste oplossingen

Deze case hebben wij mede kunnen realiseren door een combinatie van onderstaande oplossingen:

HVAC-systeem.

HVAC-systeem.

Bekijk oplossing
Industriële koeling

Industriële koeling

Bekijk oplossing

Soortgelijke projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen over dit project of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact