Voscon B.V.

Afzuiging lasrook en vervuilende, schadelijke rook en gassen uit productieruimte

Voscon V.B.S. B.V. uit Vlaardingen is een metaalbewerkingsbedrijf dat actief is in de productie van o.a. metaalconstructies voor bouwwerken en machines, maatwerk containers, buitentrappen en toegangsluiken. Onder de slogan “Wat hebben we niet van metaal gebouwd?” biedt het bedrijf een zeer breed spectrum aan producten en diensten. Het ontwerp, de productie, montage en onderhoud van al deze producten voert Voscon allemaal zelf uit onder één dak.

Metaalbewerkingen veroorzaken lasrook en andere vervuilende en schadelijke stoffen

Het mag duidelijk zijn dat bij zo’n groot aanbod aan en diversiteit in producten, ook veel verschillende metaalbewerkingen worden uitgevoerd. In de enorme werkplaats worden metaalbewerkingen uitgevoerd als lassen, verspanen en divers plaatwerk. Deze activiteiten leiden onvermijdelijk tot de uitstoot van lasrook, metaalspanen en -gassen in de lucht.

Voor een bedrijf dat gericht is op continue verbetering, óók op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu, is het dus van belang om voorzieningen te treffen voor een gezond werkklimaat in de productieruimte.

Metaalbewerkingen veroorzaken lasrook en andere vervuilende en schadelijke stoffen

Afzuiging van vervuilende en schadelijke rook en gassen uit productieruimte

Voscon maakt voor de werkplaats al enkele jaren gebruik van de LUTEC opmengunit type FM100 Airbox gecombineerd met wandventilatoren. Via het proces van opmengen wordt verontreinigde lucht uit de werkruimte afgezogen en gefilterd. De gefilterde lucht wordt vervolgens weer teruggeblazen de ruimte in, precies op de hoogte waar de deken van verontreinigde lucht zich bevindt. Door het gebruik van de wandventilatoren voeren we de gassen die vrij komen bij het lassen af en zorgen we er tegelijkertijd voor dat er verse lucht de ruimte binnenkomt. Hierdoor daalt de gemiddelde vervuilingsgraad. 

Op deze wijze zorgt het klimaatsysteem er dus voor dat lasrook en overige vervuiling die vrijkomt bij de werkzaamheden weggefilterd worden.

Afzuiging van vervuilende en schadelijke rook en gassen uit productieruimte

Uitbreiding werkzaamheden vraagt extra aandacht voor werkomstandigheden medewerkers

Deze klimaatinstallatie heeft ervoor gezorgd dat er binnen de productieruimte een prettig werkklimaat is ontstaan. Nu het bedrijf te maken kreeg met een groei in productie, en er dus extra veel werkzaamheden plaatsvinden in de werkplaats, was een uitbreiding van het luchtbehandelingssysteem noodzakelijk.

Vanwege de goede ervaringen die het bedrijf had met LUTEC Luchttechniek, is onlangs een uitbreiding gedaan in de installatie om het werkklimaat ook bij de toegenomen hoeveelheid werkzaamheden aangenaam en gezond te houden. Door het modulaire systeem is uitbreiding met extra modules geen enkel probleem, dus een extra opmengunit type FM100 airbox en enkele extra ventilatoren waren zó geplaatst.

Uitbreiding werkzaamheden vraagt extra aandacht voor werkomstandigheden medewerkers

Een gezonder en aangenamer werkklimaat als resultaat

Voscon zelf merkt duidelijk dat er met de LUTEC installaties een prettiger en gezonder werkklimaat heerst in de productiehal. Ook de algemene metingen tijdens een onaangekondigd bezoek van de milieudienst pakten gunstig uit. Daarbij geldt overigens een toegestane norm van 1 mg/m3 concentratie vervuilende stof (gemiddeld over acht uur gemeten).

>> lees meer over de grenswaarden voor lasrook

Een gezonder en aangenamer werkklimaat als resultaat

Weer een tevreden klant die klaar is voor de toekomst en optimale omstandigheden creëert voor haar personeel!

Toegepaste oplossingen

Deze case hebben wij mede kunnen realiseren door een combinatie van onderstaande oplossingen:

Afzuigen van dampen.

Afzuigen van dampen.

Bekijk oplossing
Industriële ventilatie.

Industriële ventilatie.

Bekijk oplossing

Gerelateerde projecten

Onze gerelateerde projecten:

Heeft u nog vragen over dit project of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact