Opmengsysteem (diluter)
Opmengsysteem (diluter)

Geschikt bij lichte tot matige vervuiling door lasrook

Opmengsysteem (ook wel diluter systeem genoemd)

Een opmengsysteem zorgt voor luchtinbreng in een ruimte met als doel een verbetering te realiseren van het heersende klimaat. Veelal wordt de lucht met hoge snelheid geïnjecteerd om een vermenging te krijgen van de schone, toegevoerde lucht met de vervuilide, in de ruimte reeds aanwezige lucht. 

Lasrook opmengunit

In een lasrook opmengunit wordt door verdringing en vermenging van de lasrook met de omgevingslucht de luchtkwaliteit verbeterd. De lucht wordt gefillterd en gelijkmatig verdeeld ingeblazen door een tegen de wand gemonteerde ventilatie-opmengunit. De opmengunit staat op een zelfdragend frame met openingen voor de heftrucklepels waardoor deze eenvoudig geplaatst kan worden. In plaats van de term opmengen wordt ook de engelse term dilute gebruikt of diluter als er over het apparaat zelf gesproken wordt. 

Lasrook opmengsysteem voor lichte en matige vervuiling

Lasrook opmengsystemen zijn met name geschikt voor situaties waar sprake is van relatief lichte tot matige vervuiling. Het aandeel buitenluchtventilatie wordt verkregen via dak- of wandventilatoren. Zowel de filterunit als de ventilatoren kunnen eenvoudig in capaciteit geregeld worden, afhankelijk van de behoefte van het moment. 

Brochure opmengsystemen

Uitgebreide informatie over onze mogelijkheden voor verbetering van de luchtkwaliteit middels opmengsystemen vindt u in onze brochure.

Ga naar onze brochure over opmengsystemen

Nu alvast meer vragen over opmengsystemen? Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact