Opmengsysteem (diluter)
Opmengsysteem (diluter)

Geschikt bij lichte tot zware vervuiling door lasrook

Opmengsysteem (ook wel diluter systeem genoemd)

Een opmengsysteem zorgt voor luchtinbreng in een ruimte met als doel een verbetering te realiseren van het heersende klimaat. Veelal wordt de lucht met hoge snelheid geïnjecteerd om een vermenging te krijgen van de schone, toegevoerde lucht met de vervuilde, in de ruimte reeds aanwezige lucht. 

Lasrook opmengunit

In een lasrook opmengunit wordt door verdringing en vermenging van de lasrook met de omgevingslucht de luchtkwaliteit verbeterd. De lucht wordt gefillterd en gelijkmatig verdeeld ingeblazen door een tegen de wand gemonteerde ventilatie-opmengunit. De opmengunit staat op een zelfdragend frame met openingen voor de heftrucklepels waardoor deze eenvoudig geplaatst kan worden. In plaats van de term opmengen wordt ook de engelse term dilute gebruikt of diluter als er over het apparaat zelf gesproken wordt. 

Lasrook opmengunit

Lasrook opmengsysteem voor lichte tot zware vervuiling

Lasrook opmengsystemen zijn met name geschikt voor situaties waar sprake is van relatief lichte tot zware vervuiling. Het aandeel buitenluchtventilatie wordt verkregen via dak- of wandventilatoren. Zowel de filterunit als de ventilatoren kunnen eenvoudig in capaciteit geregeld worden, afhankelijk van de behoefte van het moment. 

Lasrook opmengsysteem voor lichte tot zware vervuiling

Heeft u nog vragen over dit onderwerp of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact

Bekijk meer over opmengsystemen in de praktijk

Opmengsysteem zeer geschikt voor lasrookafzuiging bij niet-constant laswerk

Juiste aanpak lasrookafzuiging bij wisselende lasintensiteit

Bedrijven die soms veel en soms weinig laswerk verrichten, dienen onder alle omstandigheden verzekerd te zijn van een effectieve lasrookafzuiging. Kijk hoe wij dat realiseerden bij H. Hardeman te Veenendaal.

bekijk project H. Hardeman BV

Opmengen kan op diverse manieren: CCM, LFT of FM100 met airbox. Lees meer.

Brochure over Opmengsystemen CCM, LFT en FM100 met airbox

Bescherm uw medewerkers tegen lasrook! Lees in deze brochure alles over de gevaren van lasrook, de wet- en regelgeving, en over de verschillende soorten opmengsystemen om de problemen met lasrook tegen te gaan!

Download de brochure

Opmengsysteem waarborgt een gezond werkklimaat, ook bij veel metaalbewerking

Afzuiging van vervuilende en schadelijke rook uit productieruimte

In werkplaatsen waar veel metaalbewerkingen worden uitgevoerd zoals lassen, verspanen en divers plaatwerk, heerst vaak een ongezonde, vuile lasdamp. Kijk hoe het opmengsysteem bij Voscon BV dit wegneemt.

bekijk project Voscon BV