Jetstone

Afzuiging mineraalstof bij productie werk- en aanrechtbladen

Bij Jetstone worden hoogwaardige natuurstenen werk- en aanrechtbladen gemaakt. De materialen die hierbij gebruikt worden, zijn o.a. natuursteen, composiet, keramiek en dekton. In de moderne productielocaties staat kwaliteit hoog in het vaandel. Kwaliteit in product én kwaliteit in productieproces.

Gevaren van mineraalstof

Bij de productie en bewerking van natuursteen en verschillende andere materialen komt fijnstof vrij in de vorm van mineraalstof. Dit stof is zeer schadelijk voor de menselijke gezondheid. Met name de zeer kleine deeltjes van dit stof kunnen bij inademing tot in de longblaasjes komen. 

Jetstone past speciale afzuigkappen toe op haar handgereedschappen. Deze afzuigkappen zijn in samenspraak met TNO en het Centrum Natuursteen ontwikkeld. Ze dienen voorzien te worden van een vast luchtvolume voor een effectieve afzuiging en daarmee een optimale werking. 

Gevaren van mineraalstof

Centrale stofafzuiging

Binnen de productiehal zijn een groot aantal werkplekken waar de verschillende bewerkingen uitgevoerd worden. Om die reden is het efficiënter om de afzuiging centraal te voorzien. Niet alleen in de aanschaf is een dergelijke oplossing interessant, maar zeker ook in de gebruikskosten. LUTEC legde een centraal stofafzuigsysteem aan met in totaal 15 afzuigpunten. Ter hoogte van de werkplekken werden speciale boxen geplaatst, waarop naast de handgereedschappen ook een vloerreinigingsset aangesloten kan worden.

Centrale stofafzuiging

Stofvrije werkomgeving

Mede dankzij een continue afzuiging op elke werkplek beschikt Jetstone over een gezonde werkomgeving voor haar medewerkers. Het centrale systeem is aangebracht in de gehele fabriek, waarbij de mensen op de wenselijke locaties kunnen aansluiten en het systeem gebruiken.

Stofvrije werkomgeving

Toegepaste oplossingen

Deze case hebben wij mede kunnen realiseren door een combinatie van onderstaande oplossingen:

Ontstoffing

Ontstoffing

Bekijk oplossing

Gerelateerde projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen over dit project of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? 
Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact